Η Κοινωνία δε χτίζεται σε μία παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μία γροθιά

Πέστα Χρυσόστομε !

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Τώρα !! Ο Τσίπρας επιλέγει ανάμεσα σε Μουζάλα και Καμμένο


Δεύτερο «συγγνώμη» μέσα σε λίγες ώρες από ΜουζάλαΑυτή την ώρα τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τον υπουργό Άμυνας - Το δίλημμα «ή εγώ ή αυτός» έθεσε στον Τσίπρα ο Καμμένος - Συγγνώμη ζήτησε ο Μουζάλ ας για το «εκ παραδρομής λάθος» - Έκανε γκάφα, πρέπει να πάει σπίτι του, επιμένει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Το λάθος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και απειλεί να διαταράξει την κυβερνητική σταθερότητα με δεδομένο ότι ο Πάνος Καμμένος έχει ζητήσει δημοσίως την αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα από την κυβέρνηση απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τίθεται θέμα για την παραμονή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον κυβερνητικό σχηματισμό. ...Όλα κρίνονται την συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ωστόσο, η κόντρα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων με αφορμή το γλωσσικό ολίσθημα του Γιάννη Μουζάλα μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις:

1. Η ουσία είναι ότι ο Πάνος Καμμένος, ένας πολιτικός καιροσκόπος, ένας πολιτικός ο οποίος δεν είναι αποδεκτός ως συνομιλητής από τους Ευρωπαίους και ο οποίος ουδέποτε έχει δείξει αντίστοιχη ευθιξία για τα δικά του λάθη προσπαθεί να επιβάλλει την παραίτηση του υπουργού Μετανάστευσης επειδή ο Γιάννης Μουζάλας είπε τα Σκόπια «Μακεδονία» εν τη ρύμη του λόγου του.
Ο Πάνος Καμμένος δεν ένιωσε την ανάγκη να παραιτηθεί όταν μέσα στη Βουλή φώναζε στους πολιτικούς του αντιπάλους «στα τέσσερα εσείς» επειδή εφάρμοζαν μνημόνια, σαν κι αυτά που υλοποιεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος δεν υλοποίησε την υπόσχεσή του ότι θα παραιτηθεί και θα εγκαταλείψει την πολιτική αν υποχρεωθεί να εφαρμόσει μνημόνιο. Και κυρίως ο υπουργός Άμυνας που έχει περιθωριοποιηθεί από τους άλλους υπουργούς Άμυνας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ λόγω της δήλωσής του ότι θα γεμίσει την Ευρώπη τζιχαντιστές δεν είδε κάτι λάθος στην δήλωση αυτή που θεωρήθηκε σαν απειλητική από τους συμμάχους της Ελλάδας.

Προφανώς, πίσω από τον εκβιασμό Καμμένου υποκρύπτονται κι άλλα ζητήματα.

2. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με το δίλημμα που θέτει στον Αλέξη Τσίπρα υλοποιεί μια κίνηση απεμπλοκής βλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει. Και προφανώς ο κ. Καμμένος δημιουργεί το κλίμα που θα του επιτρέψει σε επόμενο χρόνο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να διεκδικήσει την είσοδό του σε ένα άλλο μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα, ακόμη κι αν επικεφαλής θα είναι ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

3.
Θα είναι ο υπουργός Μετανάστευσης αυτός που θα πληρώσει την κατάσταση στην Ειδομένη; Θα χρεωθεί ο Γιάννης Μουζάλας το γεγονός ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μοιάζει να μην έχει εικόνα για το τι συμβαίνει στα ελληνοσκοπιανά σύνορα; Οτι η Κρατική Ασφάλεια και οι άλλες κρατικές υπηρεσίες εμμέσως ομολόγησαν ότι δεν ξέρουν αν οι 1500 πρόσφυγες επέστρεψαν από τα Σκόπια, δηλαδή δεν ελέγχουν τα σύνορα, θα το φορτώσουμε κι αυτό στον Μουζάλα;

Την ντροπή της Ειδομένης θα την κουβαλάει ο Μουζάλας και όχι η Τασία Χριστοδουλοπούλου; Ποιος ευθύνεται για το διαλυμένο κράτος και τις λάσπες στην Ειδομένη; Ο Μουζάλας; Ποιος προκάλεσε την ανθρωπιστική καταστροφή στα ελληνοσκοπιανά σύνορα;

Ποιος ευθύνεται για την εικόνα του μη κράτους που παρουσιάζει η ελληνική πολιτεία στην Ειδομένη; Ποιος ευθύνεται που δεν μπορούν να εντοπιστούν και να συλληφθούν όσοι πέταξαν τα φυλλάδια και εξώθησαν τους πρόσφυγες να περάσουν στα Σκόπια μέσα από χωράφια και χειμάρρους και άρα έχουν έστω την ηθική ευθύνη για τον πνιγμό των τριών μεταναστών;

4.
Ο εκβιασμός του Πάνου Καμμένου αποκαλύπτει την κατάντια της Αριστεράς. Το μόνο που δένει Τσίπρα-Καμμένο είναι πώς θα μείνουν στην εξουσία. Και για τον ΣΥΡΙΖΑ -δυστυχώς- δεν έχει σημασία αν για να αγγιστρωθούν στην εξουσία θα ακουμπήσουν πάνω σε έναν υπερεθνικιστή.

Στο ερώτημα αν η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχές και... στομάχι η απάντηση θα δοθεί μόλις οριστικοποιηθεί αν ο Γιάννης Μουζάλας θα παραιτηθεί ή όχι. Είναι προφανές ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας υποκύψει στον εκβιασμό Καμμένου και ζητήσει την παραίτηση Μουζάλα για ένα γλωσσικό ολίσθημα θα αποδείξει ότι είναι όμηρος των ΑΝΕΛ και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κρατηθεί στην εξουσία με κάθε κόστος και καταπατώντας τις όποιες αρχές νομίζει ότι διατηρεί. Αν όμως ο κ. Τσίπρας πει στον κ. Καμμένο ως εδώ, καθόλου σίγουρο δεν πρέπει να θεωρείται ότι θα απειληθεί η κυβερνητική σταθερότητα αφού ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διευρύνει την κυβερνητική πλειοψηφία με Ένωση Κεντρώων, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. 


Θρίλερ στην κυβέρνηση: Υπό παραίτηση ο Μουζάλας - Ο Καμμένος στο Μαξίμου
Σε θρίλερ για την κυβέρνηση εξελλίσσεται το ζήτημα Μουζάλα, που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» καθώς κατά πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει υποβάλει την παραίτησή του. Λίγο πριν τις 11:30 ολοκληρώθηκε σύσκεψη του στενού κομματικού επιτελείου υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ αυτή την ώρα στο κυβερνητικό μέγαρο βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος κόντρα στο Μαξίμου που καλύπτει τον υπουργό, επιμένει να ζητά την παραίτησή του, θέτοντας ουσιαστικά το ζήτημα «ή εγώ ή αυτός». Ο κ. Καμμένος διαμόρφωσε έτσι κλίμα σύγκρουσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενώ αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του πρωθυπουργού για το ζήτημα.

Έχει πάντως ενδιαφέρον ότι η σύσκεψη στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του Πάνου Καμμένου. Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που προσήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Παιδείας Ν. Φίλης, Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, o Νίκος Παππάς και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.


Αφού έκανε γκάφα πρέπει να παραιτηθεί

«Ό,τι συγγνώμη και να ζητήσει, από εδώ και πέρα θα παίζει ένα βίντεο όπου Έλληνας υπουργός θα αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία"», επισήμανε νωρίτερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Πάνος Κάμμενος και ξεκαθάρισε: «Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας, σας λέω καθαρά ότι ο κύριος Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας. Με την στάση μου στα εθνικά θέματα εδώ και 25 χρόνια δεν πρόκειται να στηρίξω έναν υπουργό που κάνει τραγικό έγκλημα».

«Αφού έκανε γκάφα, όπως ο ίδιος λέει, πρέπει να έχει την ευθιξία να πάει σπίτι του!», είπε.

«Η κυβέρνηση στηρίχθηκε σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές και πήραμε αποφάσεις πολύ σκληρές για εμάς», είπε ο κύριος Καμμένος μιλώντας για το κόμμα του, αναφέροντας με τη σειρά τα παραδείγματα των στελεχών του Παναγιώτη Σγουρίδη, Δημήτρη Καμμένου και Παύλου Χαϊκάλη, που όπως είπε, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στην συνοχή της κυβέρνησης.

«Ο κύριος Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί, αν κάνεις γκάφα στην πολιτική ή λάθος, το πληρώνεις» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνέχισε: «Την ώρα που συζητάμε το τέλος της αξιολόγησης και την διαγραφή του χρέους, δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιες δηλώσεις». Μάλιστα, ο κύριος Καμμένος, αναφέρθηκε και στο παρελθόν, λέγοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Μουζάλας κάνει τέτοια λάθη και τα καταπίνουμε, είχε μιλήσει για 150.000 πρόσφυγες, μετά μίλησε για ενσωμάτωση...».

Πρέπει να παραιτηθεί, τόνισε, «το ίδιο έκανε και ο Σγουρίδης, Καμμένος, Χαϊκάλης χωρίς τόσο σοβαρούς λόγους».

Αναφορικά με την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρωθυπουργό, είπε: «Την ώρα που μίλησα με τον πρωθυπουργό, δεν είχε δει τίποτα, τον ενημέρωσα και μου είπε ότι θα το δει γιατί δεν είχε ιδέα ο άνθρωπος και μου είπε πως θα μιλήσουμε σήμερα. Δεν μπορούμε τώρα να αφήσουμε τέτοιου είδους ζητήματα να απειλήσουν την κυβερνητική συνοχή. Έχω ήδη συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ αύριο το πρωί».

Πάντως ο ίδιος ο κύριος Καμμένος, παρά το ότι ουσιαστικά έθεσε το ζήτημα με τις θέσεις του, απέφυγε να δηλώσει ρητά πως εφόσον δεν παραιτηθεί ή αποπεμφθεί ο Γιάννης Μουζάλας θα φύγει εκείνος από την κυβέρνηση: «Να δούμε τι θα κάνει ο ίδιος ο κύριος Μουζάλας σήμερα και θα μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό και θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Η ενδοκυβερνητική κρίση προκλήθηκε όταν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε χθεσινή του συνέντευξη στον Σκάι αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».  

Αναφερόμενος στα προχθεσινά γεγονότα στην Ειδομένη και στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε στους πρόσφυγες παρασύροντάς τους να περάσουν τα σύνορα, ο κ. Μουζάλας είπε: «...νομίζουμε, έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές, αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη, και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία...».

http://www.protothema.gr/politics/article/561828/ano-kato-i-kuvernisi-meta-tin-gafa-mouzala-me-tin-makedonia/

1 σχόλιο:

  1. επισης πρεπει να παραιτηθει ο αδαης τσιπρας εφοσον αλλο η λεσβος και αλλο η μυτιληνη κατα τον αλεξη,επισης και ο καμμενος λογο ελικοπτερου επι υπουργειας του επεσε αν εχει τσιπα επρεπε να ειχε παραιτηθει μαζι με τον υπαλληλισκο του τον γεεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε ελεύθερα να κάνετε προτάσεις και σχόλια, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Εάν στην επιλογή προφίλ βάλετε τη λέξη ανώνυμος, δεν μπορεί κανένας να μάθει την ταυτοτητά σας.

Related Posts with Thumbnails
Δυναμή μας στο νέο Blog Ρόδου, είναι η δική σας συμμετοχή, με τις προτάσεις και τα σχόλια σας.


Μη ψιθυρίζετε. Φωνάξετε δυνατά την άποψη σας.

greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,troktiko73-10.blogspot Ακομματιστοι Ελληνες Ιστολογοι

πέστα Χρυσόστομε,Pesta Xrysostome,pesta Χρυσόστομε


Τι γράφουν οι bloggers σήμερα


Xrisostomos Rodos Blog

Xrisostomos Rodos Blog

The Secret Real Truth

The Secret Real Truth

oxaxanoulis

oxaxanoulis

Stat