Της Βίκυς Κουλούρη
Τον τελευταίο καιρό, ακούμε πολλούς βουλευτές να δηλώνουν ότι “θα ψηφίσω, ανάλογα με το τι συμφέρει το λαό στην παρούσα φάση”. Σήμερα, θα καταρρίψουμε αυτό το επιχείρημα και θα...
δούμε ποιό είναι το πραγματικό δίλημμα των βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας…
...
Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις (αν και προσωπικά δεν πολυασχολούμαι με αυτές, δείχνουν όμως μια τάση), ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα αυτή τη στιγμή. Δεύτερο κόμμα, είναι η Νέα Δημοκρατία. Μάχη για την τρίτη θέση, πάντα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δίνουν ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή, ενώ λίγο πιο πίσω βρίσκεται το ΚΚΕ (που όμως μπαίνει άνετα στη Βουλή). Από εκεί και πέρα, αρχίζουν οι μάχες. Θα είναι οι ΑΝΕΛ στη Βουλή; Η ΔΗΜΑΡ;
Οι ζητούμενες ψήφοι είναι στην πραγματικότητα οι «25», αφού, σύμφωνα με τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς που ισχύουν σήμερα, η κυβερνητική πλειοψηφία διαθέτει 155 (127 βουλευτές της ΝΔ και 28 του ΠΑΣΟΚ).
Η… δεξαμενή για τις 25 ψήφους που υπολείπονται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν περιλαμβάνει τους 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους 16 της Χρυσής Αυγής και τους 12 του ΚΚΕ. Οπότε τα… φώτα πέφτουν κατά πρώτο λόγο στους 12 βουλευτές των ΑΝΕΛ, τους 10 της ΔΗΜΑΡ και εν συνεχεία στους 24 ανεξάρτητους βουλευτές. Σύνολο: 46.
Το πραγματικό δίλημμα των βουλευτών είναι το εξής: Βουλευτική αποζημίωση ή μεταγραφή; Και εξηγούμαι… Οι ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πάντα, ενδέχεται να χάσουν κάποιο αριθμό βουλευτών. Η ΔΗΜΑΡ σίγουρα. Μάλιστα, υπάρχει κίνδυνος για την κοινοβουλευτική ομάδα του Φώτη Κουβέλη να μην είναι καν στη Βουλή. Εξ’ ου και οι συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα ακολουθήσουν όλοι οι βουλευτές όμως μια πολιτική σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ; Και αν ναι, γιατί δεν το έκαναν το 2012; Συνεπώς, όσοι δεν πάρουν μεταγραφή σε κάποιο άλλο κόμμα, χάνουν τη βουλευτική τους αποζημίωση.
Ήτοι από 7.644,79 έως 8.198,79 ευρώ το μήνα, ΚΑΘΑΡΑ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι συμμετοχές σε κοινοβουλευτικές επιτροπές. Σε αυτά, ας προσθέσουμε το βουλευτικό αυτοκίνητο, τον οδηγό, τον αστυνομικό φρουρό, τους μετακλητούς υπαλλήλους…
Ιδού το πραγματικό δίλημμα λοιπόν…
Πηγή
Click here to
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Μπορείτε ελεύθερα να κάνετε προτάσεις και σχόλια, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Εάν στην επιλογή προφίλ βάλετε τη λέξη ανώνυμος, δεν μπορεί κανένας να μάθει την ταυτοτητά σας.