Ο Blake Dinkin, ο τύπος που είχε την ιδέα για αυτήν την τεχνική λέει πως το μοναδικό άρωμα του πανάκριβου καφέ (850 ευρώ το κιλό) οφείλεται στην «επεξεργασία» που γίνεται στο στομάχι του ελέφαντα:....
.....
«Οταν το ζώο τρώει τους κόκκους, τα οξέα στο στομάχι του “σπάνε” την πρωτεΐνη η οποία κάνει τον καφέ πικρό. Ο καφές που επεξεργάζεται με αυτόν τον τρόπο είναι πιο ελαφρύς και δεν έχει την πίκρα που γευόμαστε στον συνηθισμένο καφέ».

Επιπλέον επειδή μέσα στο στομάχι του ελέφαντα υπάρχουν και άλλες τροφές, όπως μπανάνες και ζαχαροκάλαμα, κατά τη διάρκεια της πέψης οι κόκκοι «αρωματίζονται» και παίρνουν μια φρουτώδη γεύση.
Πάμε τώρα στα δύσκολα...
Η πέψη του ελέφαντα διαρκεί γύρω στις 15 με 30 ώρες και φυσικά μετά το ζώο αποβάλει τα περιττά... Στη συνέχεια οι εργάτες συλλέγουν από τα περιττώματα του ελέφαντα όσους κόκκους καφέ δεν χώνεψε και τους συγκεντρώνουν σε καλαθάκια.

Ο καφές Black Ivory που παράγεται στην βόρεια Ταΐλάνδη έχει ήδη μεγάλη ζήτηση σε πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας αλλά και στο εξωτερικό (Μαλδίβες, Άμπου Ντάμπι). Ετσί ο Blake Dinkin ο οποίος έχει ξοδέψει 230.000 ευρώ για την όλη επιχείρηση ελπίζει πως ο καφές που βγαίνει από τον κώλο του ελέφαντα θα του αποφέρει αρκετά κέρδη... Αυτό είναι που λέμε κωλοδουλειά!
Πηγή-Φωτογραφίες: AP





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Μπορείτε ελεύθερα να κάνετε προτάσεις και σχόλια, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Εάν στην επιλογή προφίλ βάλετε τη λέξη ανώνυμος, δεν μπορεί κανένας να μάθει την ταυτοτητά σας.