Η Κοινωνία δε χτίζεται σε μία παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μία γροθιά

Πέστα Χρυσόστομε !

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Rodos. Η Ομιλία του Δημήτρη Αβραμόπουλο στη Ρόδο



Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Ρόδο. Rhodes.
Σας μεταφέρω το χαιρετισμό του Προέδρου του κόμματός μας, του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αυτή τη στιγμή περιοδεύει ανά την Ελλάδα, μεταφέροντας το μήνυμα της νίκης και παίρνοντας ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα από ολόκληρη τη χώρα.
Είναι χαρά μου, φίλες και φίλοι, που βρίσκομαι εδώ και βέβαια ανάμεσά σας διακρίνω γνώριμους φίλους από παλιά, συναδέλφους στη Κυβέρνηση και στη Βουλή και βέβαια τους σημερινούς μας υποψηφίους. 
Χαιρετίζω λοιπόν την παρουσία σήμερα του Τάσου Καραμάρη και του Γιάννη Σφαλινάκη και τους φίλους που θα δώσουν μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη της νίκης, τον Στράτο Καρίκη, τον Μανώλη Κόνσολα, τον Παντελή Μαραβέλια, τον Δημήτρη Μαραντό, τον Γιάννη Παπά, τον Βασίλη Υψηλάντη και τον Βασίλη Χρύση. Και βέβαια, αν και δεν είναι υποψήφιος, αλλά....

...... σταθερό στέλεχος στην πρώτη γραμμή, τον Μπάμπη τον Κόκκινο. 
Φίλες και φίλοι, Ροδίτες και Ροδίτισσες, στελέχη της παράταξης, ΔΑΠίτες, ΔΑΠίτισσες, ΟΝΝΕΔίτες, ΟΝΝΕΔίτισσες, η ώρα της νέας Ελλάδας πλησιάζει. Η ώρα της Νέας Δημοκρατίας φτάνει. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης.
Την 7η Μαΐου μια καινούρια μέρα ξημερώνει για την πατρίδα μας, για όλους τους Έλληνες, για όλες τις Ελληνίδες. Μια μέρα που στο επίκεντρό της θα έχει την ελπίδα, αλλά και την συλλογική μας απόφαση να προχωρήσουμε μπροστά, να ξεπεράσουμε όλα αυτά που οι καιροί μας επεφύλαξαν και να ανοίξουμε με ελπίδα, με αισιοδοξία, με δυναμισμό την πόρτα μιας νέας εποχής. 
Ζούμε δύσκολες στιγμές. Η γενικευμένη οικονομική κρίση που είχε ήδη στείλει τα μηνύματά της πολύ νωρίς, κορυφώνεται και η χώρα μας μετά από δυόμιση χαμένα χρόνια βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα προβλήματα και μεγάλες απειλές. Διακυβεύεται η πολιτική σταθερότητα και εκτίθεται σε μεγάλους κινδύνους η κοινωνική μας ενότητα και συνοχή. 
Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν την κρίση οδήγησε σε αδιέξοδο. Είμαστε η παράταξη της εθνικής ευθύνης, αλλά και της εθνικής ενότητας. Και το επισημαίνω αυτό διότι αν πριν από 2,5 χρόνια είχε κυριαρχήσει αυτή η υπέρτατη αξία στη λογική των κυβερνώντων, θα είχαμε ήδη διανύσει το πρώτο στάδιο προς την έξοδο από την κρίση με επιτυχία. Και το λέω αυτό γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των 2,5 χρόνων οσάκις βρεθήκαμε μπροστά στην ιερά υποχρέωση να στηρίξουμε, να βάλουμε πλάτη, να συμβάλουμε, δεν το αρνηθήκαμε. Αλλά θέλω να σημειώσετε ότι ποτέ δεν μας ζητήθηκε αξιόπιστα και σοβαρά. 
Το επισημαίνω αυτό γιατί 2,5 χρόνια πριν μπροστά σε αυτό τον ιδιότυπο πόλεμο που πρόβαλε μπροστά μας, έπρεπε να είχαμε ενώσει δυνάμεις. Λέω και επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία ότι μια από τις βασικές κληρονομιές που μας άφησε ο ιδρυτής της παράταξής μας, ο εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής, ήταν και παραμένουν η εθνική ομοψυχία και η ενότητα. 
Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μέσα από μοναχικές διαδρομές, από την εμφάνιση νεόκοπων πολιτικών σχημάτων, να επιδιώκονται, δυστυχώς, μικροί, ιδιοτελείς σκοποί. Για εμάς πάνω απ’ όλα προέχει η πατρίδα μας και ο λαός μας. 
Από εδώ, από την Ρόδο, ας δώσουμε πραγματικά ένα ισχυρό μήνυμα για την αλλαγή σελίδας. Για την ελπίδα. Για την προοπτική. Για την ανάταξη. Για την πρόοδο. Μπορούμε και τελικά θα τα καταφέρουμε. 
Την 6η Μαΐου παίρνουμε μια απόφαση για τις πιο κρίσιμες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση. Το διακύβευμα των εκλογών είναι απλό, αλλά καίριο. Αποφασίζουμε για το μέλλον της κοινωνίας μας, της πατρίδας μας, των οικογενειών μας και των παιδιών μας. Αποφασίζουμε ακόμα για την ανεξαρτησία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας.
Σε αυτή μας την απόφαση η οργή για το παρελθόν δεν έχει θέση. Μόνο η αποφασιστικότητα. Η δύναμη και η αποφασιστικότητα να ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας, να χτίσουμε από την αρχή το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Να δυναμώσουμε τους δεσμούς ενότητας των ελλήνων πολιτών. Να ενώσουμε τους Έλληνες. Να δημιουργήσουμε τη σύγχρονη ελληνική πολιτεία, ένα νέο ελληνικό κράτος που θα είναι αποτελεσματικό, με ισχυρούς θεσμούς, που θα σέβεται τους πολίτες του. 
Να οδηγήσουμε ανοίγοντας τις πόρτες στην πατρίδα μας στην εποχή της ανταγωνιστικότητας. Χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς φοβίες. Με τόλμη, ειλικρίνεια, σχέδιο, στρατηγική. Να οδηγήσουμε την πατρίδα μας σε μια εποχή που δεν θα έχει ανάγκη να δανείζεται συνεχώς σαν επαίτης. Αλλά που θα έχει τα δικά της αναπτυξιακά πρότυπα. Μέχρι εδώ.
Η νέα Ελλάδα χρειάζεται πάνω απ’ όλα συνέπεια, ειλικρίνεια και πολιτικό θάρρος. Αυτά δηλαδή που λείπουν από την πολιτική ζωή του τόπου. Ο δρόμος που παρουσιάζεται στους Έλληνες από τις αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τα κόμματα της οργής, όπως ονομάζονται, είναι ο δρόμος των ανεύθυνων προτάσεων, του λαϊκισμού, που οδηγεί την πατρίδα μας έξω και μακριά από την Ευρώπη. 
Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Είμαστε η παράταξη που άνοιξε το δρόμο της Ευρώπης και η παράταξη που θα οδηγήσει και πάλι την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό της δρόμο. Με σιγουριά, αυτοπεποίθηση, με περηφάνια και αξιοπρέπεια. 
Δυστυχώς για τους άλλους είναι ο δρόμος αυτών που δεν έχουν καν πρόγραμμα διακυβέρνησης για τον τόπο. Μάλιστα πολλά από αυτά τα μικρά νεόκοπα σχήματα δεν έχουν καν ταυτότητα, δεν τα γνωρίζουμε. Προκαλούν θόρυβο, αναστάτωση, δεν εκπέμπουν μήνυμα σοβαρότητας. Αυτά πρέπει να τα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του ο έλληνας πολίτης πριν επιλέξει, πριν αποφασίσει στις επόμενες εκλογές. 
Οι Έλληνες πολίτες έχουν στα χέρια τους ένα ισχυρό όπλο που είναι η ψήφος τους. Είναι ιερή η ψήφος του πολίτη. Πρέπει όμως να συνοδεύεται με σκέψεις ευθύνης, με ευαισθησία, με πατριωτισμό. Ο δρόμος που μας δείχνουν οι άλλοι είναι ένας δρόμος εκμετάλλευσης της δικαιολογημένης και εξηγήσιμης αγανάκτησης πολλών ελλήνων πολιτών. Και σπρώχνουν τον τόπο, δυστυχώς, σε ακραίες και επικίνδυνες καταστάσεις.
Αυτά που υπόσχονται απειλούν, ξεθεμελιώνουν, υπονομεύουν ιστορικές κατακτήσεις του λαού μας. Προκαλούν την εθνική συνείδηση, επιβαρύνουν γενιές και γενιές ελλήνων. Έχει, φίλες και φίλοι, υποστεί πολλά ο τόπος μας στο παρελθόν από το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα. Διολισθήσαμε σε αλλοτινούς καιρούς σε καταστάσεις πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας και το πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτό. Τις συνέπειες δε εκείνης της εποχής δυστυχώς τις νιώθουμε ακόμα. 
Από την  άλλη πλευρά είναι ο δρόμος της ευθύνης, ο δικός μας δρόμος. Ο δρόμος που δείχνει και που ανοίγει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της, Αντώνης Σαμαράς. Ο δρόμος της συνέπειας, των συγκεκριμένων προτάσεων, ιδεών και λύσεων. Ο δρόμος που μπορεί και πάλι να ενώσει την ελληνική κοινωνία, τους Έλληνες πολίτες, σε μια ιστορική προσπάθεια να ξαναφτιάξουμε από την αρχή την πολιτεία, το κράτος και τους θεσμούς μας. 
Είναι ο δρόμος που ιστορικά έχει επιβεβαιωθεί και που μπορεί να ανοίξει την πόρτα για να βγούμε από την κρίση που σήμερα αντιμετωπίζουμε. 
Θυμίζω και πρέπει να το θυμίσουμε και σε όλους τους άλλους ότι ακριβώς ήταν η μοίρα αυτής της παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας, να βγάλει την Ελλάδα τότε από τη δικτατορία. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που εγκατέστησε και θεμελίωσε την ελευθερία και τη δημοκρατία στη χώρα μας. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που πέτυχε την ένταξη της Ελλάδος στην ενωμένη Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν και τώρα θα κληθεί ιστορικά να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Από την οικονομική και την κοινωνική διάστασή της. Από τον εθνικό μαρασμό. 
Γνωρίζουμε όλοι και αναγνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε η αντοχή και η ανοχή όλων μας. Γνωρίζουμε και κατανοούμε τον πόνο, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που νιώθει η μέση ελληνική οικογένεια. Γνωρίζουμε ότι για τη δραματική αυτή κατάσταση ευθυνόμαστε πάνω απ’ όλα εμείς, οι εκπρόσωποι του πολιτικού και κομματικού συστήματος. 
Εμείς έχουμε το  θάρρος να αναγνωρίσουμε το δικό μας μέρισμα ευθύνης και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Δεν τολμήσαμε, πράγματι, σε κάποιες στιγμές να προχωρήσουμε τις θαρραλέες και τολμηρές εκείνες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές την ώρα που έπρεπε αυτές να γίνουν. Δεν πήραμε από κοινού αποφάσεις και δεν χαράξαμε μια εθνική στρατηγική  για το μέλλον των παιδιών μας. Τα ιστορικά λάθη όμως μιας ολόκληρης εποχής δεν μπορούν να δώσουν φωνή και δύναμη σε ακραίους και μοιραίους που καιροφυλακτούν αυτή τη στιγμή. Και ακριβώς αυτοί είναι που στέλνουν ένα μήνυμα ανασφάλειας για το μέλλον.
Θέλει ειλικρίνεια πια ο πολιτικός λόγος περισσότερο και από ότι εμείς λέγαμε στο παρελθόν. Θέλει παραδοχές και αλήθειες. Και αν πολύ νωρίς το πολιτικό σύστημα της χώρας είχε αρθρώσει έναν ειλικρινή λόγο προς τους πολίτες διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα. 
Το δικό μας όμως μέρισμα ευθύνης είναι πάρα πολύ μικρό μπροστά στα όσα συνόδευσαν την έκρηξη που οδήγησε την Ελλάδα σε αυτή την τρομερή περιπέτεια.  
Πριν από δυόμισι χρόνια έγιναν μοιραία λάθη. Η πατρίδα μας πέρασε μια περίοδο όπου δυσφημίστηκε από εκείνους που μας κυβερνούσαν.  Υπονομεύτηκε το διεθνές της κύρος, καταρρακώθηκε η αξιοπρέπειά της χωρίς κανένα μα κανένα αποτέλεσμα. 
Και ήρθε μια στιγμή όπου κληθήκαμε και εμείς να βάλουμε πλάτη.  Οι θέσεις και οι στάσεις της Νέας Δημοκρατίας, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν στάσεις ευθύνης. Πολύ ορθά ο Αντώνης Σαμαράς είπε όχι σε αυτό που μας επέβαλαν πριν από δυόμισι χρόνια σημειώνοντας ότι θα μπορούσαμε να το είχαμε διαπραγματευτεί πιο αποτελεσματικά αν είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί. 
Το ΠΑΣΟΚ τότε πίστεψε ότι διέθετε το μαγικό ραβδί με το οποίο θα άλλαζε τα πράγματα.  Κινήθηκε με αμετροέπεια και αλαζονεία.  Αντί να κοιτά μπροστά και στα μάτια τους Έλληνες, κοίταζε πίσω και επιχείρησε να σπιλώσει τη δική μας περίοδο διακυβέρνησης, η οποία μπορεί να συνοδευόταν και από κάποια λάθη. Αλλά δεν μπορεί κανείς να μας προσάψει ότι και τότε δεν παλεύαμε και προσπαθούσαμε για την Ελλάδα. 
Και φτάσαμε εδώ.  Και είναι μια στιγμή όπου πρέπει να μοιραστούμε με όλους τους Έλληνες πολίτες την απογοήτευση και τον πόνο, την απαισιοδοξία. Αλλά να τους δώσουμε και πάλι δύναμη, αισιοδοξία, προοπτική.
Αν ως προς κάτι, έχει αξία αυτό που λέω τώρα είναι γιατί η αυτογνωσία δεν μας λείπει. Και αυτός είναι ο ανώτερος βαθμός ευθύνης που μπορεί να δείξει μια παράταξη και που μπορούν να δείξουν οι πολιτικοί.
Είμαστε όμως εδώ στα Δωδεκάνησα, στη Ρόδο. Η Ρόδος είναι το επίκεντρο της ανάπτυξής μας. Εδώ είναι που πάλλεται η καρδιά της τουριστικής μας βιομηχανίας. Και εδώ ακριβώς είναι που οι Ροδίτες και οι Δωδεκανήσιοι έχουν νιώσει τα τελευταία χρόνια τι σημαίνει εγκατάλειψη και έλλειψη σχεδίου.  
Είναι η έλλειψη όλα αυτά τα χρόνια ενός συνολικού σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Έλλειψη που δυστυχώς υποτίμησε συνολικά την τουριστική αγορά του τόπου μας, τις επενδύσεις και την εργασία όλων εκείνων που προσφέρουν στον ελληνικό τουρισμό. Ένα σχέδιο που είχαμε προτείνει αλλά δεν εισακουστήκαμε. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ήδη έχει εκπονηθεί σε πληρότητα από τη Νέα Δημοκρατία, που θα συνέδεε και θα γίνει αυτό στο μέλλον, τη φορολογική πολιτική, τον χωροταξικό σχεδιασμό, την περιβαλλοντική προστασία, την ανάπτυξη των υποδομών και την πολιτιστική δράση σε μια οριζόντια πολιτική που θα θεμελίωνε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εθνικής τουριστικής μας βιομηχανίας.
Όλα δυστυχώς αυτά έμειναν απέξω.  Προχειρότητα, επιδερμική προσέγγιση, αποκοπή από τις παγκόσμιες αγορές, μείωση της τουριστικής προβολής της χώρας. Και όλα αυτά σε μια στιγμή που ο ελληνικός τουρισμός θα έπρεπε να είναι η προμετωπίδα της συνολικής και συλλογικής μας προσπάθειας για να βγούμε από την κρίση.
Πριν από λίγο, συναντήθηκα με τους ξενοδόχους της Ρόδου και είχαμε, όπως και παλιά τότε που ήμουν στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, μια πολύ εγκάρδια και φιλική συζήτηση.
Αφουγκράστηκα με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα μου είπαν. Και τα ενέταξα σε όλα αυτά που σε κάποια στιγμή επειδή ακριβώς τα σχεδιάζουμε και τα συζητούμε θα ληφθούν πάρα πολύ σοβαρά υπόψη στη νέα εθνική στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό.
Μιλήσαμε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα δρομολογήσει την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε ολόκληρη την επικράτεια και φυσικά στα Δωδεκάνησα. Και που στοχεύει στο να δυναμώσει η αγορά μέσω των δανείων που χορηγούνται κυρίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Εθνικός μας στόχος πρέπει να είναι η αγορά να σταθεί και πάλι στα πόδια της γιατί αυτή τη στιγμή δυστυχώς είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.  Περιοχές όπως η δική σας εδώ, η Ρόδος τα Δωδεκάνησα, θα μπορέσουν να στηριχθούν έμπρακτα από την ανακεφαλαιοποίηση.
Η τουριστική ενίσχυση και αναβάθμιση των Δωδεκανήσων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της στρατηγικής μας για να μπορέσουμε να βάλουμε και πάλι τον τουρισμό στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μαςΟ μειωμένος Φ.Π.Α. στα νησιά δεν αλλάζει. Είναι μια διαβεβαίωση την οποία έδωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και πρέπει να σας πω ότι επειδή είναι κεκτημένο για την είσοδό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έξω από κάθε διαπραγμάτευση. 
Από την άλλη μεριά γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες αυτής της περιοχής. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι η διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη με την προχειρότητα και τη βιασύνη που αυτή έγινε οδήγησε σε ανισορροπία αναπτυξιακή και χρειάζεται επανεξέταση και θεραπεία των ατελειών που έχουν δημιουργηθεί.
Σε νησιά όπως η Ρόδος ο Καλλικράτης θα πρέπει να προσφέρει ισόρροπη ανάπτυξη. Επιπλέον είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το κεφάλαιο θα το ανοίξουμε όταν έρθει η ώρα, θα επανεξετάσουμε σοβαρά την πρόταση που μας έχετε υποβάλει για δημιουργία 14ης Περιφέρειας αποκλειστικά για τα Δωδεκάνησα. 
Τα Δωδεκάνησα έχουν τη δική τους αυτόνομη αναπτυξιακή αξία και δεν θα επιτρέψουμε, ούτε εμείς αλλά ούτε και εσείς, η γραφειοκρατία να την υποτάξει στις δικές της αδυναμίες. 
Όταν όμως μιλάμε για Δωδεκάνησα μιλάμε συνολικά για τη νησιωτική Ελλάδα, εκεί όπου πάλλεται η καρδιά της πατρίδας μας. Και θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ σήμερα στο Καστελόριζο το οποίο αυτό τον καιρό είναι στην καρδιά όλων των Ελλήνων με τα όσα εκεί διακυβεύονται.
Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμη φορά και στέλνουμε ένα μήνυμα σήμερα από εδώ προς τους γείτονές μας: δεν θα επιτρέψουμε σε τίποτα να αμφισβητούν τα διεθνώς καθιερωμένα οικονομικά συμφέροντα της χώρας. 
Το Καστελόριζο, κύριε Δήμαρχε που είσαι εδώ, όταν μου τηλεφώνησες πριν από λίγες ημέρες για να μου  πεις ότι δεν θα έρθει η ολυμπιακή φλόγα, επικοινώνησα προσωπικά με το γραφείο του πρωθυπουργού και είπα αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι αρμόδιοι θα το κάνει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Ειδοποιήσαμε τους παράγοντες των Δωδεκανήσων και έτσι εκείνη την ημέρα θα διατρανωθεί η ταυτότητα του Καστελόριζου σε ολόκληρο τον κόσμο μεταφέροντας  μέσα από την ολυμπιακή φλόγα ένα μήνυμα προς όλους για ειρήνη, σταθερότητα και συνεργασία.
Επανέρχομαι πάλι στο θέμα του τουρισμού, γιατί ξέρετε έχω και εγώ μια προσωπική ευαισθησία και αυτά συζητούσαμε προ ολίγου με τους φίλους μας τους ξενοδόχους. 
Θυμίζω ότι τότε το 2004 όταν ο Κώστας Καραμανλής μου εμπιστεύθηκε τη σύσταση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, βάλαμε ένα στοίχημα και το κερδίσαμε. Αλλά δουλέψαμε με όραμα, με αποφασιστικότητα, με σχεδιασμό, με στρατηγική. 
Και παρά τις αρνητικές προβλέψεις της εποχής εκείνης από όλους τους διεθνείς οργανισμούς καταφέραμε, μέσα σε 8 μήνες, όχι μόνο να αναστρέψουμε τους δείκτες αλλά να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, όταν η πρόβλεψη ήταν μείον 10% και εμείς κλείσαμε το 2005 με συν 10%. 
Αυτό θα γίνει τώρα σε μεγαλύτερη κλίμακα και για την ελληνική οικονομία. Διότι, όλα όσα ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας από εξαίρετους οικονομολόγους, από ρεαλιστές πολιτικούς και από έντιμη πρόταση στον ελληνικό λαό, με όλα εκείνα που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς, πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Ζάππειο, πείθουν αξιόπιστα και πειστικά τους Έλληνες πολίτες ότι η ώρα της ανάκαμψης πλησιάζει.
 Η Νέα Δημοκρατία είναι και να το πιστέψετε το κόμμα που έχει ολοκληρωμένη και υπεύθυνη πρόταση για τη διακυβέρνηση του τόπου μας. Ένα πλήρες σχέδιο για την οικονομία, την ανάπτυξη, την παραγωγή, την εργασία.
Ένα πλήρες σχέδιο για τους νέους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή έχει σκοτεινιάσει ο ορίζοντάς τους.  Χτίζουμε την Ελλάδα της νέας γενιάς επάνω στα όνειρά τους και με θεμέλια την ευθύνη της δικής μας γενιάς. 
Ένα πλήρες σχέδιο για τη θεσμική ανασυγκρότηση, την ασφάλεια, την κοινωνική συνοχή, την παιδεία και την  υγεία.  Στο Ζάππειο δόθηκε προχθές το στίγμα της προοπτικής για το πού πηγαίνουν τα πράγματα. Και ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς έδειξε τον δρόμο για την ανάπτυξη αλλά και για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη νέα Ελληνική Πολιτεία.
Στην καρδιά του προγράμματός μας είναι η λέξη ανάπτυξη η οποία ακούγεται και επαναλαμβάνεται από πολλά χείλη αλλά δεν εξηγείται.  Προχθές, στην Αθήνα δόθηκε μια πειστική απάντηση σε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν το σχέδιο και τη στρατηγική μας. 
Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε έχοντας μάθει από τα λάθη και τις εμπειρίες του παρελθόντος.  Και να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για να ξυπνήσει ο όποιος παλιός κακός της εαυτός.  Η Νέα Δημοκρατία αυτή την ώρα είναι η παράταξη της ευθύνης, της προοπτικής, της σιγουριάς. Την διαπνέει πάνω από όλα η εθνική πρόταση, η εθνική αντίληψη για το μέλλον αυτού του τόπου και απευθύνει το μήνυμά της συνολικά στον ελληνικό λαό.
Σας είπα στην αρχή ότι εκπέμπουμε ένα μήνυμα ενότητας. Επειδή από εδώ, από τη Ρόδο απόψε και συνολικά προς τα Δωδεκάνησα εκπέμπουμε το μήνυμά μας θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους εκείνους που μπορεί να βρίσκονται σε άλλους πολιτικούς χώρους αλλά που μοιράζονται μαζί μας την αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου.
Ανοίγουμε την αγκαλιά μας και τους καλούμε να έρθουν κοντά. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος σε όλα εκείνα που δυστυχώς καταδυνάστευσαν τον τόπο και απετέλεσαν τις βασικές αιτίες και τις παθογένειες για την πρόοδό του. 
Είμαστε αποφασισμένοι να χτυπηθούμε μετωπικά με την γραφειοκρατία, την κομματοκρατία, τις ιδιοτελείς συντεχνίες και το νεποτισμό.  Θέλουμε να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα και να είμαστε εμείς στο όνομα όλων ανεξαίρετα των Ελλήνων πολιτών που θα το κάνουμε αλλά μαζί τους.  
Δεν βλέπουμε απέναντί μας εχθρούς. Βλέπουμε πολίτες που ενδεχομένως να έχουν μια διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση για τα πράγματα, μια διαφορετική πολιτική φιλοσοφία αλλά πάνω από όλα τους βλέπουμε ως Έλληνες.
Προσβλέπουμε, λοιπόν, στην εθνική συνεννόηση για την επόμενη μέρα. Επιδιώκουμε και βάλαμε σαν στόχο την αυτοδυναμία λέγοντας όμως για μια ακόμη φορά ότι και αν ακόμα αυτό επιτευχθεί οι πόρτες της εθνικής συνεννόησης θα είναι ανοιχτές. Γιατί έτσι εμείς αντιλαμβανόμαστε την πολιτική μας.
Οι αλαζονικές συμπεριφορές και στάσεις άλλων σχημάτων δεν έχουν καμία σχέση με εμάς. Εμείς προσβλέπουμε στην πρόοδο, την ανάπτυξη, την ενότητα του τόπου μας.  Ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργία ισχυρών θεσμών που εγγυώνται τη διαφάνεια, το σχεδιασμό, τη συνέχεια και τη συνέπεια του κράτους.
Ανάπτυξη μέσα από τη σύσταση, τη δημιουργία ισχυρών περιφερειών που προτάσσουν την ανάδειξη του πλούτου των τοπικών κοινωνιών της πατρίδας μας. Ανάπτυξη μέσα από την προστασία του αγαθού της κοινωνικής ασφάλειας.  
Χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να λειτουργήσουν οι υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Και μοιραζόμαστε σήμερα την αγωνία κυρίως των αστικών κέντρων της χώρας αλλά και κάποιων σημείων της περιφέρειας όπου η ανασφάλεια κυριαρχεί, ο φόβος και σε πολλές περιπτώσεις ο τρόμος. 
Έρχεται και πάλι η ώρα που η χώρα μας θα βρει το δρόμο της σιγουριάς, της ασφάλειας, της τάξης και του νόμου.  Ξεκαθαρίσαμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία. Να δώσουμε τη μάχη και να την κερδίσουμε απέναντι σε όλους εκείνους που υπονομεύουν την κοινωνική ενότητα και τη συνοχή μας. 
Μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών μπορεί πράγματι να ενώσει τους Έλληνες έτσι ώστε όλοι μαζί να ξανά φτιάξουμε τη δημοκρατία μας και το κράτος μας. Να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία μας, να ανοίξουμε και πάλι δρόμους αισιοδοξίας και προοπτικής με ρεαλισμό, ευθύνη, ειλικρίνεια, αλήθειες, προσήλωση στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, τις παραδόσεις και την ιστορία της χώρας μας. 
Γνωρίζετε ότι για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη νέα ελληνική πολιτεία και τη νέα Ελλάδα έχουμε ολοκληρώσει μια συγκεκριμένη πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Παρουσίασε τα σημεία όλα ένα προς ένα στο Ζάππειο ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς.
Ένα πράγμα θέλω να γνωρίζετε, ότι αυτή τη νέα Ελλάδα της συνοχής, των ισχυρών θεσμών, του κύρους, της αξιοπρέπειας έχουμε και ευθύνη αλλά και την τόλμη να το επιχειρήσουμε.  Γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο το πέρασμα στην καινούργια εποχή διότι ακόμα απομένουν θύλακες αντίστασης της άλλης Ελλάδας του ανασυγχρονισμού, της απαισιοδοξίας, της αδιαφάνειας, της αναποτελεσματικότητας.
Όλα αυτά είμαστε αποφασισμένοι να τα παραμερίσουμε.  Οραματίζομαι και εγώ μαζί σας μια Ελλάδα που θα έχει αφήσει πίσω της τον φαύλο κύκλο της Μεταπολίτευσης. Με σύνεση, με ιδέες, με όραμα, με τόλμη και κυρίως με συνεννόηση και συναίνεση θα κατακτήσουμε αυτά που πράγματι αναλογούν στην Ελλάδα των αξίων. 
Οι Έλληνες, διακρίνονται και ξεχωρίζουν παντού στον κόσμο ολόκληρο. Στα γράμματα, στις τέχνες, στις επιστήμες, στην πολιτική.  Αυτό το ανεκμετάλλευτο κομμάτι του Ελληνισμού θα το εμπνεύσουμε να συμβάλει στη νέα αρχιτεκτονική της Ελληνικής Πολιτείας. 
Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μέσα και έξω από τα σύνορά μας με αυτοπεποίθηση και σιγουριά.  Εμφορούμενοι και οδηγούμενοι από ανώτερες και ευγενείς αξίες, αυτές που μας έχει κληροδοτήσει στην παράταξή μας ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής και που εμείς έχουμε υποχρέωση να επικαιροποιήσουμε σήμερα μπροστά στη δύσκολη αυτή συγκυρία. 
Έρχεται η ώρα που μέσα από την κρίση μπορούμε και πάλι να αναδείξουμε τις αξίες, τα χαρίσματά μας και τα πλεονεκτήματά μας. Σήμερα μπροστά στις εκλογές με τη δική σας εντολή και με την εμπιστοσύνη που είμαι βέβαιος ότι στις 6 Μαΐου θα μας δείξει ο ελληνικός λαός, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε αυτή τη νέα Ελλάδα που έχουμε όλοι μέσα μας.
Από εδώ, από τη Ρόδο λίγες ώρες πριν από τις εκλογές στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας προς την ελληνική κοινωνία, ένα μήνυμα συνοχής προς τους Έλληνες πολίτες. Ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς στην παράταξή μας και πάνω από όλα ένα μήνυμα νίκης. Στο όνομα όλων ανεξαίρετα των Ελλήνων πολιτών και στο όνομα του κοινού μας ονείρου να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα.
Σε αυτό τον ωραίο αγώνα σας καλώ όλους να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο τελευταίο αυτό στάδιο, εμπνέοντος και εμψυχώνοντας την παράταξή μας, μεταφέροντας το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες σας ότι πλησιάζει η ώρα που θα δώσουμε τέλος στη μιζέρια και στην κρίση, θα αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. 
Ο Αντώνης Σαμαράς θα αποδειχθεί ένας εκ των καλύτερων πρωθυπουργών που ανέδειξε ο τόπος. Και εμείς όλοι στο πλευρό του για να δούμε να ανατέλλει και πάλι η ελπίδα, η προοπτική, η σιγουριά, η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια.
Ζήτω η Νέα Δημοκρατία. 

 http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com/http://www.grafida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να κάνετε προτάσεις και σχόλια, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Εάν στην επιλογή προφίλ βάλετε τη λέξη ανώνυμος, δεν μπορεί κανένας να μάθει την ταυτοτητά σας.

Related Posts with Thumbnails
Δυναμή μας στο νέο Blog Ρόδου, είναι η δική σας συμμετοχή, με τις προτάσεις και τα σχόλια σας.


Μη ψιθυρίζετε. Φωνάξετε δυνατά την άποψη σας.

greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,troktiko73-10.blogspot Ακομματιστοι Ελληνες Ιστολογοι

πέστα Χρυσόστομε,Pesta Xrysostome,pesta Χρυσόστομε


Τι γράφουν οι bloggers σήμερα


Xrisostomos Rodos Blog

Xrisostomos Rodos Blog

The Secret Real Truth

The Secret Real Truth

oxaxanoulis

oxaxanoulis

Stat