Τότε αυτή η κίνηση είχε χαρακτηριστεί «πολιτική απάτη», αφού αποτέλεσε ..λαγό! Όλοι στράφηκαν εκεί, αφήνοντας σε.....
.....δεύτερη μοίρα τα σκληρότερα μέτρα που έχει φέρει κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας.
Σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος λειτουργώντας ως πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ένα μίνιμουμ συναίνεσης με την αντιπολίτευση για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου.
Mπορεί να το ξεχάσατε ή να μην έπεσε στην αντίληψή σας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά ένα μήνα πριν μας τας είχε πει όλα ο κ. Κουκουλόπουλος.
Μας είχε πει, τι τους εκμυστηρεύθηκε ο τότε ΥΠΟΙΚ κ. Παπακωνσταντίνου, στο ΚΤΕ οικονομίας του ΠΑΣΟΚ που είχε γίνει στις 7 Ιουν.2011.
Μιλάμε πάντα για την επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου και δείτε το βιντεο που ακολουθεί, για να ξαναθυμηθείτε τι μας είχε πεί ο κ. Κουκουλόπουλος
"Φαίνεται ότι το ζήτημα της επαπειλούμενης χρεοκοπίας...
μετατέθηκε για μετά από 3-4 χρόνια..
Έχει γίνει επιλογή από την Ε.Ε σε συμφωνία με την χώρα μας...να μετατεθεί η επαπειλούμενη χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια..."
Δείτε το video
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/07/m_13.html
Αν έχω καταλάβει καλά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμαχία για κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, νέα δάνεια για να αποπληρωθούν τα παλιότερα και επαναδιαπραγμάτευση των ήδη υπαρχόντων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕστιάζει στον επισφαλή διαχωρισμό του δημόσιου χρέους σε νόμιμο και επαχθές - παράνομο, θέση που ανοίγει το παράθυρο για να μεταφερθεί στις πλάτες του λαού η αποπληρωμή του «νόμιμου χρέους» ή τουλάχιστον ενός σημαντικού μέρους του.
Όπως και να το δεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κήρυκας της αυταπάτης για φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού και εγκλωβισμένος στον ευρωμονόδρομο, ισχυρίζεται ότι είναι δυνατή στις σημερινές συνθήκες πλήρους κυριαρχίας των μονοπωλίων να εφαρμοστεί μια «πολιτική αναπτυξιακή, αναδιανεμητική, ενίσχυσης των λαϊκών στρωμάτων» και υποδεικνύει την αναζήτηση συμμάχων «που θα ανατρέψουν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική σε ολόκληρη την ΕΕ».
Έχω παρατηρήσει ότι όποιος και να τοποθετείτε από τον συγκεκριμένο χώρο πάντα κάτι παραλείπει.
Το κεφάλαιο και την εξουσία του. Που θα τη διατηρεί όσο διατηρεί στα χέρια του τα μέσα παραγωγής.
Μ' αυτά τι θα γίνει;
Σε έναν τόπο δεν μπορεί να κάνουν δύο κουμάντο, και το κεφάλαιο και ο λαός. Δε χωράνε και οι δύο. Πράγματι ο λαός μπορεί να απαλλαγεί κι από την τρόικα κι από το μνημόνιο κι από τα χρέη, με την προϋπόθεση ότι θα απαλλαγεί από την εξουσία αυτών που του πίνουν το αίμα. Τότε μόνο μπορεί να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, τότε μόνο η ανάπτυξη θα υπηρετεί τα συμφέροντά του και τις ανάγκες του, όταν η εξουσία θα είναι λαϊκή.
'Η τα μονοπώλια ή ο λαός. Άλλος δρόμος, που να τους συμφέρει όλους, δεν υπάρχει!