Η Κοινωνία δε χτίζεται σε μία παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μία γροθιά

Πέστα Χρυσόστομε !

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Stros Kan. Προφυλακίστηκε ο Στρος Καν . Στις 20 Μαίου η δίκη. Εισαγγελέας : Αν τον αφήσουμε θα το ξανακάνει !



Εισαγγελέας : Αν τον αφήσουμε θα το ξανακάνει !
Απορρίφθηκε τελικά η πρόταση του δικαστηρίου για εγγύση ενός εκατομμυρίου δολαρίων και ο Στρος Καν οδηγείται στη φυλακή. Η δίκη πρόκειται να συνεχισθεί στις 20 Μαίου.


Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική πράξη και ομηρία.

Χρηματική εγγύηση προτείνει το δικαστήριο ύψους 1 εκ. δολαρίων ενώ οι κατήγοροι επιμένουν να μην οριστεί εγγύηση.  «Λεπτομερής και ισχυρή η κατάθεση του θύματος» τονίζει ο εισαγγελέας προσθέτοντας ωστόσο ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ «θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή» γιατί όπως επισημαίνει.....

......«θα το ξανακάνει».

Στις 10.30 ώρα Νέας Υόρκης (17.30 ώρα Ελλάδας) προσήχθη ο Ντομινίκ Στρος-Καν ενώπιον του ...
δικαστηρίου, μετά τη σύλληψή του, στο Μανχάταν.

 Ο Στρος-Καν, που φορούσε χειροπέδες και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, περίμενε να κληθεί ενώπιον της δικαστού Μελίσα Τζάκσον μαζί με τρεις ακόμη κατηγορούμενους σε άλλες υποθέσεις. Οι συνήγοροι του επικεφαλής του ΔΝΤ υποστηρίζουν ότι ο κατηγορούμενος έχει άλλοθι.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν έχει διπλωματική ασυλία απέναντι στις κατηγορίες που τον βαραίνουν. «Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ο Στρος Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιές προϋποθέσεις», διευκρίνισε.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει τη συνέχιση της κράτησης του Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ οι συνήγοροί του θα επιδιώξουν αποφυλάκιση με την καταβολή εγγύησης.

Δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν έχουν απόδειξη ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρισκόταν σε εστιατόριο και γευμάτιζε με την κόρη του την ώρα που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στην καμαριέρα, μετέδωσε σήμερα ο γαλλικός ραδιοσταθμός RMC.

Ο RMC μετέδωσε πως οι δικηγόροι εντόπισαν όλες τις κινήσεις του Στρος-Καν και διαπίστωσαν ότι έφυγε από το ξενοδοχείο το μεσημέρι, αφού πλήρωσε τους λογαριασμούς του και παρέδωσε το κλειδί του. Στη συνέχεια πήγε να γευματίσει με την κόρη του και πήρε ταξί για το αεροδρόμιο.

Αυτό σημαίνει ότι είχε ήδη αναχωρήσει από το ξενοδοχείο την ώρα που η καμαριέρα ισχυρίζεται ότι την κυνήγησε σ' ένα διάδρομο, την υποχρέωσε δια της βίας να μπει σ' ένα δωμάτιο και της επιτέθηκε, αναφέρει ο RMC στον ιστότοπό του, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι έχουν υλικές αποδείξεις και αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του, ο Στρος-Καν σκοπεύει να "υπερασπιστεί σθεναρά" τον εαυτό του από τις κατηγορίες αυτές, που έχουν προκαλέσει πολιτικό σοκ στη Γαλλία.

Σημειώνεται ότι, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζον Γκρίμπελ ανακοίνωσε ότι o κατηγορούμενος δεν έχει διπλωματική ασυλία. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Στρος-Καν μεταφέρθηκε από τη μονάδα ειδικών θυμάτων, στο Χάρλεμ και θα προσαχθεί στις 10:30 ώρα Νέας Υόρκης σε δικαστήριο στο Νότιο Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους συνήγορος του επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Γάλλος πολιτικός συναίνεσε στην ιατροδικαστική εξέταση του σώματός του από τις αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα.

Τι ανέφερε το ξενοδοχείο

Στο μεταξύ, ο ξενοδοχειακός όμιλος Accor, ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Sofitel, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Στρος-Καν γνωστοποίησε το Σάββατο την αναχώρησή του στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, όπου κατηγορείται ότι λίγο νωρίτερα είχε επιτεθεί στην καμαριέρα. Απαντώντας σε ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου, ο όμιλος αρνήθηκε να διευκρινίσει αν ο επικεφαλής του ΔΝΤ είναι τακτικός πελάτης του ξενοδοχείου αυτού ούτε το χρονικό διάστημα της διαμονής του.

 Η καμαριέρα μπήκε στη σουίτα του Στρος-Καν για να συγυρίσει, ανέφερε εξάλλου η διεύθυνση, διευκρινίζοντας ότι το προσωπικό δεν έχει άλλο τρόπο παρά να χτυπάει την πόρτα για να μάθει αν βρίσκεται κάποιος στο δωμάτιο.
Η διάταξη της σουίτας 2806, στην οποία έμενε ο Στρος-Καν, «δεν είναι πολύ πρακτική» και ενδεχομένως εξηγεί «ότι δεν μπορεί κανείς να ακούσει αμέσως μια υπάλληλο που μπαίνει στο δωμάτιο», δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πολ Ντιμπρίλ, συνιδρυτής του ομίλου Accor.


«Το μπάνιο βρίσκεται στο βάθος της σουίτας, πίσω από μια γωνία», εξήγησε ο Ντριμπίλ, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τη συγκεκριμένη σουίτα.

 Ζιπέ: Γεγονός μεγάλης εμβέλειας

 Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ δήλωσε   σήμερα ότι η σύλληψη στις ΗΠΑ του Ντομινίκ Στρος-Καν είναι "βεβαιότατα ένα γεγονός πολύ μεγάλης εμβέλειας", ιδιαίτερα για τη διεθνή εικόνα της Γαλλίας.

"Για τον ίδιο τον Ντομινίκ Στρος-Καν και την οικογένειά του, στη συνέχεια για το Σοσιαλιστικό Κόμμα και επίσης για την εικόνα της Γαλλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", του οποίου ο Ντομινίκ Στρος-Καν είναι ο γενικός διευθυντής, πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

"Βρισκόμαστε στη φάση της ανάκρισης, η αμερικανική δικαιοσύνη είναι αυτή που θα εξιχνιάσει τα γεγονότα και θα κάνει να προβάλει η αλήθεια", πρόσθεσε ο Ζιπέ. "Όμως ας μην προκαταλαμβάνουμε το αποτέλεσμα της έρευνας", υπογράμμισε.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως, εν αναμονή της εξέλιξης της έρευνας, "η G8 και η G20 θα οργανωθούν και θα εξασφαλισθεί η διαδοχή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

Ερωτηθείς τέλος για τις εικόνες που δείχνουν τον Στρος-Καν με χειροπέδες στην έξοδο ενός αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, ο Ζιπέ απάντησε: "Είναι στ' αλήθεια δραματικό".


Είχε "προϊδεάσει" ο Στρος-Καν

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε αναφερθεί στα τέλη Απριλίου, μιλώντας με δημοσιογράφους της εφημερίδας Liberation, στη σχέση του με τις γυναίκες ως ένα από τα αδύνατα σημεία μιας υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του 2012 στη Γαλλία, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα.

Η εφημερίδα γράφει πως δημοσιογράφοι της συναντήθηκαν στις 28 Απριλίου στο Παρίσι με τον επικεφαλής του ΔΝΤ και ερωτηθείς τότε από τους δημοσιογράφους για τα μειονεκτήματα μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του το 2012, ο Στρος-Καν είχε απαντήσει: «το χρήμα, οι γυναίκες και η εβραιοσύνη μου».

«Ναι, μου αρέσουν οι γυναίκες... και λοιπόν; (...) Εδώ και χρόνια μιλούν για φωτογραφίες από ομαδικά όργια, όμως δεν έχω δει να βγαίνει τίποτε. Ε, λοιπόν
ας τις δείξουν!», είχε προσθέσει, σύμφωνα με την αριστερής απόκλισης εφημερίδα.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας, ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε επίσης, κατά την ανεπίσημη αυτή συνομιλία, φανταστεί το σενάριο μιας σκευωρίας, και είχε μιλήσει για "μια γυναίκα που βιάζεται σ' ένα πάρκινγκ, στην οποία υπόσχονται 500.000 ή ένα εκατομμύριο ευρώ για να επινοήσει μια τέτοια ιστορία" για τον ίδιο.
Σημειώνεται ότι η γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, η Τριστάν Μπανόν, η οποία υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί το 2002 σεξουαλική επίθεση από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση.

Γαλλικός τύπος: Σοκ και δυσπιστία

Ο γαλλικός Τύπος αποτυπώνει σήμερα υπό το σοκ της σύλληψης του Ντομινίκ Στρος-Καν και θέτει ερωτήματα για τις συνέπειες που θα έχει το σκάνδαλο για το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τις προεδρικές εκλογές του 2012, ενώ αναφορές κάνουν λόγο και για «πλεκτάνη».

«Απίστευτο, απίθανο, ασύλληπτο, αδύνατον», αναφωνούν οι συντάκτες των κυρίων άρθρων των γαλλικών εφημερίδων που αναφέρονται σε «παγίδα», «πλεκτάνη» ή σε σενάριο ταινίας δεύτερης διαλογής ή αμερικανικού θρίλερ και αναρωτιούνται για τα πρόσωπα που ευνοούνται από το σκάνδαλο.

Η Nouvelle Republique du Centre Ouest περιγράφει ένα «ιδανικό σενάριο σαπουνόπερας», ενώ η Maine Libre αναρωτιέται εάν ο DSK «έπεσε σε παγίδα, άξια ενός απίθανου χολιγουντιανού θρίλερ».

«Ο Ντομινίκ Στρος-Καν εγνώριζε ότι ο εαυτός του ήταν ο πιο επικίνδυνος εχθρός του. DSK out, μένει ένας σωρός ερειπίων και οι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες εσωκομματικές εκλογές», γράφει η Liberation.

Για τη Le Figaro, «είναι προφανές ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα έιναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας. Η αριστερά αντιμετωπίζει την εξαφάνιση ενός σεναρίου που είχε προαναγγελθεί από τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων, που προέβλεπαν μία θριαμβευτική νίκη την άνοιξη του 2012».

«Ποιός επωφελείται από το σκάνδαλο;», αναρωτιέται η Presse Ocean. «Ο κύριος ευνοημένος από την πιθανή εξουδετέρωση του DSK ονομάζεται Νικολά Σαρκοζί. Ο πρόεδρος βλέπει τον κύριο αντίπαλό του βουτηγμένο μέχρι το λαιμό, το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε δύσκολη θέση και μία κοινή γνώμη που καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε έναν υποψήφιο της αριστεράς που θεωρείται ύποπτος για σεξουαλική επίθεση και έναν υποψήφιο της δεξιάς, πιθανό μέλλοντα οικογενειάρχη στο πλαίσιο των ιερών δεσμών του γάμου».

Ορισμένες εφημερίδες, όπως η Les Dernieres Nouvelles d' Alsace, εκτιμούν ότι η εξουδετέρωση του DSK δεν αποτελεί αρνητική εξέλιξη για το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ούτε θετική εξέλιξη για τον Νικολά Σαρκοζί. "Αναμφίβολα δεν είναι αρνητική εξέλιξη η εξάλειψη του DSK από ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο πολιτικό τοπίο. Αυτός ο λαμπρός άνθρωπος ήταν σίγουρα επικίνδυνος για τον στρατόπεδό του».

Η καθολική La Croix, όπως και άλλες εφημερίδες, αναφέρονται στην «ταπείνωση». «Μία ταπείνωση για τον DSK και για τους δικούς του, εάν είναι αθώος. Μία ταπείνωση για τη Γαλλία, σε κάθε περίπτωση και πέραν των πολιτικών διαστάσεων», διότι η εικόνα της χώρας μας έχει πλέον αλλοιωθεί".

Πηγή: newpost-in.gr - press project.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να κάνετε προτάσεις και σχόλια, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Εάν στην επιλογή προφίλ βάλετε τη λέξη ανώνυμος, δεν μπορεί κανένας να μάθει την ταυτοτητά σας.

Related Posts with Thumbnails
Δυναμή μας στο νέο Blog Ρόδου, είναι η δική σας συμμετοχή, με τις προτάσεις και τα σχόλια σας.


Μη ψιθυρίζετε. Φωνάξετε δυνατά την άποψη σας.

greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,troktiko73-10.blogspot Ακομματιστοι Ελληνες Ιστολογοι

πέστα Χρυσόστομε,Pesta Xrysostome,pesta Χρυσόστομε


Τι γράφουν οι bloggers σήμερα


Xrisostomos Rodos Blog

Xrisostomos Rodos Blog

The Secret Real Truth

The Secret Real Truth

oxaxanoulis

oxaxanoulis

Stat