Η Κοινωνία δε χτίζεται σε μία παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μία γροθιά

Πέστα Χρυσόστομε !

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ καίνε αλλά τσακίζουν και κόκκαλα



Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ που δεν φοβάται και εξέφρασε ελεύθερα τις αλήθειες που όλοι γνωρίζουν και ελάχιστοι τολμούν να ξεστομίσουν! 

Μπράβο όμως και στους Σιωνιστές Εβραίους, γιατί ενωμένοι αμύνθηκαν στον κοινό «εχθρό» τους.


Ντροπή στα παγκόσμια και τοπικά Ισραηλινά συμβούλια που διαστρέφοντας την ουσία κατηγόρησαν τον μητροπολίτη για δήθεν .....
αντισημιστισμό –κατά την πάγια τακτική τους (σκόπιμα μπερδεύουν τις έννοιες Σιωνισμός και Εβραϊσμός για να πετύχουν τους σκοπούς τους)- ενώ εκείνος δεν καταφέρθηκε εναντίον του εβραϊκού λαού, ή γενικά κατά των Εβραίων, αλλά μόνο εναντίον του οργάνου του Διεθνούς Σιωνισμού που αγωνίζεται για παγκόσμια κυβέρνηση και πανθρησκεία, τονίζοντας ότι πίσω από την οικονομική κρίση πάλι κρύβεται ο Διεθνής Σιωνισμός.


Κανείς λογικά σκεπτόμενος δεν πιστεύει τις υποκριτικές δηλώσεις του κου Πεταλωτή και της κας Ντόρας Μπακογιάννη. Θυμίζουμε ότι η τελευταία, αντίθετα με την πολιτική γραμμή του τότε κόμματός της, είχε τοποθετηθεί κατά του θρησκεύματος στις ταυτότητες.



Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο μητροπολίτης εκφράζει την πλειοψηφία των Ελλήνων με τις αλήθειες, τις γνωστές στους λαούς που αποκαλύπτει και γι’ αυτό προσπαθούν να τον χαρακτηρίσουν ακραίο, ώστε να μειώσουν την επιρροή των λόγων του.


Ντροπή στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και τον μητροπολίτη Δημητριάδος γιατί δεν στήριξαν τον συνεπίσκοπο τους!

Τόσο πολύ φοβήθηκαν όλοι τους τις αλήθειες που ακούστηκαν από το στόμα ενός αξίου επισκόπου, που σήμαναν γενικό συναγερμό!!! 
Θυμηθείτε ότι ανάλογα με το μέγεθος των προδοτικών δηλώσεών τους, αναρριχώνται στις υψηλότερες θέσεις.

Πηγή 

Το ιστορικό της υπόθεσης 
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς είπε σε ένα σημείο της συνέντευξής του:

“Εσείς αρνείστε πως υπάρχει μια παγκόσμια προοπτική για την καταστροφή της οικογένειας που είναι το πρωταρχικό κύτταρο της κοινωνίας, με τις μονογονικές οικογένειες με τα ομόφυλα ζευγάρια δηλαδή μια προσπάθεια καταστροφής των εθνικών κρατών…”

Οικονομέας: “Ποιος την ενορχηστρώνει ποιος τη χαράζει τη πολιτική αυτή;”

Σεραφείμ:” Ποιος διεθνιστικός παράγων ; Ο διεθνής Σιωνισμός είναι πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Δεν το γνωρίζεται αυτό; Δεν ενθυμίστε την περίπτωση όταν επισκέφθηκε το Εβραϊκό λόμπι τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με ένα και μοναδικό αίτημα να διαγραφεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες με την αιτιολογία ότι οι ομόπιστοί τους εν Ελλάδι υφίστανται διακρίσεις; Μην ξεχνάμε λοιπόν τα αυτονόητα. Υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών”.

Σε άλλο σημείο ο Δημήτρης Καμπυράκης ερωτά τον Μητροπολίτη:
“Σεβασμιότατε πείτε μου ειλικρινά είναι προκλητικό αυτό που θα σας ρωτήσω αλλά εάν ο παγκόσμιος διεθνής Σιωνισμός είναι αυτός που καθοδηγεί για όλο τον πλανήτη όλο αυτό το καταστροφικό σύστημα πείτε μου γιατί διαφωνήσατε με την πολιτική του Χίτλερ;”

Σεραφείμ: “Εμείς δεν είμαστε εναντίον των ανθρώπων, είμαστε εναντίον των συστημάτων. Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο ο οποίος μας μισεί και μας υβρίζει. Γιατί αυτή είναι η εντολή του Χριστού μας, αλλά εν προκειμένω θα σας πω κάτι που θα σας φανεί εξωφρενικό, αλλά ο Αδόλφος Χίτλερ όργανο του παγκοσμίου Σιωνισμού ήταν και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Rothschild με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία. Το παγκόσμιο σύστημα όπως ξέρετε στηρίζεται επάνω στο τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει αλωθεί από το διεθνή Σιωνισμό. Rockefeller, Rothschild, Soros και άλλοι πολλοί. Είναι γνωστά αυτά.”

Αντιδράσεις
Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ σε τηλεοπτικό σταθμό, για τους Εβραίους και τον Σιωνισμό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σε δήλωσή του, καταδίκασε τις συγκεκριμένες δηλώσεις. "Οι απόψεις αυτές είναι στο περιθώριο", καθώς προσβάλλουν την Ελλάδα, τον πολιτισμό μας και την ίδια την κοινωνία μας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η ελληνική εβραϊκή κοινότητα, σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας πως "πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η ελληνική πολιτεία και η κοινωνία μας, τις καταδικάζουν
"Δεν είναι στο ρόλο της κυβέρνησης να κρίνει και να σχολιάζει δηλώσεις ιερέων. Είναι όμως υποχρέωσή της να καταδικάζει τη γλώσσα του μίσους από όποιον κι εάν εκφέρεται. Είναι υποχρέωσή της να στιγματίζει ως απαράδεκτη τη γλώσσα που αρνείται το Ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας", πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.
Τις δηλώσεις του κ. Σεραφείμ καταδίκασε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Με κατάπληξη πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ -οι οποίες ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ- ο οποίος απέδωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας σε εβραϊκή συνωμοσία, και μεταξύ άλλων, ουσιαστικά αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα, τόσο του εβραϊκού λαού, όσο και των Εβραίων συμπολιτών μας ειδικότερα, προβαίνοντας επί πλέον και σε άλλες απαξιωτικές κρίσεις», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.
Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε:
«Η ιστορία δεν ξαναγράφεται με βάση τις προκαταλήψεις κανενός. Γι΄αυτό κάνω έκκληση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιληφθεί αμέσως του θέματος, διότι με τις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, όχι μόνο θέτει εαυτόν εκτός της κοινωνίας της αγάπης που είναι το βασικό γνώρισμα των Χριστιανών, ιδίως των Ορθοδόξων, αλλά και αμαυρώνει τη μακρά και ένδοξη ιστορία ανοχής της διαφορετικότητας και προστασίας όλων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ταυτόχρονα, προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη μεγάλων Ιεραρχών, όπως ο Αθηνών Δαμασκηνός, που κατέβαλε κάθε προσπάθεια να διασώσει τους Εβραίους συμπολίτες του της Αθήνας και ο Ζακύνθου Χρυσόστομος ο οποίος κατάφερε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου να διασώσει και τους 275 Εβραίους της Ζακύνθου.
Με τις δηλώσεις του όμως ο Πειραιώς Σεραφείμ, αγνοώντας επί πλέον και το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συνδέεται άμεσα με το κράτος, παρέβη και τον ποινικό νόμο της Ελλάδας, ο οποίος απαγορεύει και τιμωρεί αυστηρά, όσους υποκινούν φυλετικά μίση και πάθη. Αλλά επ΄αυτού αρμόδια να αποφανθεί είναι η ελληνική Δικαιοσύνη».
Στις δηλώσεις του ο κ. Σεραφείμ, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως υπάρχει μια παγκόσμια προοπτική για την καταστροφή της οικογένειας αλλά και των εθνικών κρατών και ότι "πίσω από όλη αυτήν την ιστορία είναι ο διεθνής σιωνισμός".
Ο κ. Σεραφείμ ανέφερε ακόμα ότι "υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών" και πρόσθεσε:

"Εμείς δεν είμαστε εναντίον των ανθρώπων, είμαστε εναντίον των συστημάτων. Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο ο οποίος μας μισεί και μας υβρίζει. Γιατί αυτή είναι η εντολή του Χριστού μας, αλλά εν προκειμένω θα σας πω κάτι που θα σας φανεί εξωφρενικό, αλλά ο Αδόλφος Χίτλερ όργανο του παγκοσμίου Σιωνισμού ήταν και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Ρότσιλντ με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία. Το παγκόσμιο σύστημα όπως ξέρετε στηρίζεται επάνω στο τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει αλωθεί από το διεθνή Σιωνισμό. Ροκφέλερ, Ρότσιλντ, Σόρος και άλλοι πολλοί".

Αντιδράσεις στην Ομογένεια για δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιά

Αντιδράσεις προκάλεσαν στην ελληνοαμερικανική κοινότητα οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ που χαρακτηρίζονται "αντισημιτικές".
Σε ανακοίνωση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής τονίζεται ότι "σε απάντηση των προσφάτων αντισημιτικών δηλώσεων που ατυχώς παρουσιάστηκαν δημόσια από Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής καταδικάζει κάθε παρόμοια δήλωση και εκφράζει τη λύπη της για τις απαράδεκτες εκφράσεις οι οποίες δεν έπρεπε καν να είχαν λεχθεί. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή θεωρεί τα εκφρασθέντα σχόλια πολύ προσβλητικά και εντελώς απορριπτέα".
Στην συνέχεια, σημειώνεται ότι "η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία έχει ηγετικό ρόλο στον διαθρησκειακό διάλογο, επιβεβαιώνει τις από μακρού θετικές σχέσεις της με την Ισραηλιτική κοινότητα εδώ και στο εξωτερικό και θλίβεται μαζί της για τις αντισημιτικές δηλώσεις, οι οποίες δεν είναι αντιπροσωπευτικές ούτε των αισθημάτων και της στάσεως της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική και ανά τον κόσμο, ούτε και του Ελληνικού Έθνους. Τις Άγιες αυτές ημέρες στις οποίες εορτάζεται η ειρήνη και η καλή θέληση μεταξύ όλων των ανθρώπων, προσευχόμεθα να υπερισχύσει με τη χάρη και βοήθεια του Θεού ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοκατανόηση και η αγάπη".
Αντίδραση υπήρξε και από τη μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση στην Αμερική, την ΑΧΕΠΑ, ο πρόεδρος της οποίας Νικόλας Καρακώστας, δήλωσε:

"Καταδικάζουμε έντονα τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τις οποίες θεωρούμε απαράδεκτες, αβάσιμες, φανατικές και στερούμενες κάθε αξίας που θα επέτρεπε τη συμμετοχή τους σε δημόσιο διάλογο. Επιπλέον, οι δηλώσεις αυτές είναι ανεύθυνες επειδή προήλθαν από παράγοντα με τόσο υψηλό αξίωμα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας".
Καταλήγοντας, ο κ. Καρακώστας ανέφερε ότι "σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε η ΑΧΕΠΑ στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν επισημανθεί οι σημαντικοί δεσμοί ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ" και "είχε αναγνωριστεί η ανεκτίμητη παρουσία της εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα διαμέσου των αιώνων".

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ανακοίνωση του μητροπολίτη Περαιώς
Πάντως ο μητροπολίτης σε ανακοίνωσή του, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Πειραιώς, προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι : «Μέ ἀφορμή τόν ἐγερθέντα θόρυβον ἐκ μέρους τοῦ European Jewish Congress σχετικῶς μέ συνέντευξί μου εἰς τόν τηλεοπτικό δίαυλο MEGA τήν 20ην λήγοντος μηνός Δεκεμβρίου ἐ.ἔ. εἰς πρώτην φάσιν ἔχω νά δηλώσω τά κάτωθι:
1.    Τά ὅσα ἀνέφερα κατά τήν τηλεοπτικήν μου συνέντευξιν εἰς τήν ἐκπομπήν «κοινωνία ὥρα mega» ἀποτελοῦν αὐστηρῶς προσωπικάς μου θέσεις καί ἀπόψεις τάς ὁποίας ἐπανειλλημένως προφορικῶς καί γραπτῶς ἔχω ἐκθέσει.
2.    Σέβομαι, τιμῶ καί ἀγαπῶ ἰδιαζόντως τόν ἑβραϊκόν λαόν ὅπως καί κάθε ἄλλον λαόν τῆς ὑφηλίου κατά τήν διδασκαλίαν τοῦ ἐνσαρκωθέντος Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ καί ἀληθοῦς Μεσσίου Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ Σωτῆρος καί Λυτρωτοῦ, τόν ὁποῖον προανήγγειλαν ὅλοι οἱ Προφῆται καί ὁ Ὁποῖος ἐνσαρκώθη διά τοῦ Ἰουδαϊκοῦ ἔθνους.
3.    Ἡ δημοσίᾳ καταφορά μου κατά τοῦ Διεθνοῦς Σιωνισμοῦ ἀναφέρεται εἰς τό ὄργανον ἐκεῖνο πού ὡς διάδοχος τοῦ «Σαχεντρίν» μετέβαλλε τήν πίστι τῶν Πατριαρχῶν, Προφητῶν καί Δικαίων τοῦ Ἰουδαϊκοῦ ἔθνους διά τοῦ Ταλμούδ, τῆς Ραββινικῆς παραφιλολογίας καί τῆς Καμπάλα εἰς Ἑωσφορισμόν καί ἀγωνίζεται παντί σθένει διά τῆς οἰκονομικῆς αὐτοκρατορίας πού συνέστησε παγκοσμίως μέ ἕδρα τήν μεγάλη ὑπερατλαντικήν χώραν διά τήν ἐπικράτησιν τῆς παγκόσμιας κυβέρνησης καί τῆς πανθρησκείας.
4.    Θεωρῶ ὅπως κάθε ἐχέφρων ἄνθρωπος εἰς τόν πλανήτην τό ναζιστικό καθεστώς καί τόν παρανοϊκό δικτάτορά του Ἀδόλφο Χίτλερ ὡς εἰδεχθῶς κακουργήσαντας κατά τῆς ἀνθρωπότητος καί ἵσταμαι μετά πάσης τιμῆς καί σεβασμοῦ ἐνώπιον τοῦ ἑβραϊκοῦ ὁλοκαυτώματος ὅπως καί κάθε ἑτέρας εἰδεχθοῦς γενοκτονίας ὡς τοῦ Ποντιακοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τοῦ Ἀρμενικοῦ λαοῦ. Ἄλλωστε καί τό ἑλληνικόν ἔθνος θρηνεῖ χιλιάδας μαρτύρων ἀπό τήν ἐγκληματική ναζιστική θηριωδία.

2 σχόλια:

  1. NA AGIASI TO STOMA TOY IERARXI APO TOYS MASONOUS PETALOTIDES KE MITSOTAKIDES DEN PERIMENOUME TIPOTA KALITERO ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΠΕΣ.....ΕΙΔΑΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ????ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΕΙΟΙ ΕΙΝΑΙ?????ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΑΠ` ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε ελεύθερα να κάνετε προτάσεις και σχόλια, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Εάν στην επιλογή προφίλ βάλετε τη λέξη ανώνυμος, δεν μπορεί κανένας να μάθει την ταυτοτητά σας.

Related Posts with Thumbnails
Δυναμή μας στο νέο Blog Ρόδου, είναι η δική σας συμμετοχή, με τις προτάσεις και τα σχόλια σας.


Μη ψιθυρίζετε. Φωνάξετε δυνατά την άποψη σας.

greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,troktiko73-10.blogspot Ακομματιστοι Ελληνες Ιστολογοι

πέστα Χρυσόστομε,Pesta Xrysostome,pesta Χρυσόστομε


Τι γράφουν οι bloggers σήμερα


Xrisostomos Rodos Blog

Xrisostomos Rodos Blog

The Secret Real Truth

The Secret Real Truth

oxaxanoulis

oxaxanoulis

Stat