Η Κοινωνία δε χτίζεται σε μία παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μία γροθιά

Πέστα Χρυσόστομε !

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλο κύκλωμα απατεώνων αποκάλυψε η ΕΛΑΣ. Δικηγόροι Δικαστικοί Μηχανικοί. Στο κόλπο και Παπάς



Μεγάλο κύκλωμα απατεώνων, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 13 άτομα, δικηγόροι, ιδιώτες, δικαστικοί υπάλληλοι, πιθανόν δικαστικοί λειτουργοί, πολιτικοί μηχανικοί, υπάλληλοι υποθηκοφυλακείων αποκάλυψε η ΕΛΑΣ. 

Οι αρχές εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο συμμετοχής στο κύκλωμα και εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών και αστυνομικών. Στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται και επιχειρηματίες από την Κύπρο.
Σύμφωνα με τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση το κύκλωμα δρούσε τα τελευταία πέντε χρόνια και εμπλέκεται αι εμπλέκεται σε υποθέσεις πλειστηριασμών, παράνομες χρησικτησίες του δημοσίου και ιδιωτών, και ήδη η υπόθεση........

...διερευνάται από τη Δικαιοσύνη.
Την έρευνα έχει αναλάβει από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Ντογιάκος που δίνει τις κατευθύνσεις για τις ενέργειες της αστυνομίας και σύντομα αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.
Το κύκλωμα, με διάφορα τεχνάσματα και πλαστά έγγραφα, κατοχύρωνε ακίνητα που ανήκαν σε ιδιώτες, σε τράπεζες και στο Δημόσιο, ενώ είχε ιδρύσει περίπου 170 ανώνυμες εταιρείες και Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης, όπου «ξεπλενόταν» μαύρο χρήμα.
Η ελληνική αστυνομία διερευνούσε την υπόθεση τους 13 τελευταίους μήνες με αφορμή μηνύσεις από τις τράπεζες που έχαναν τα κατασχεμένα ακίνητα ωστόσο, τα μέλη του κυκλώματος κατάφερναν να πετυχαίνουν ευνοϊκή για αυτούς έκβαση των υποθέσεων στα δικαστήρια. Η δικογραφία έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η οποία θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις των αρχών.
Η αξία των ακινήτων και οι διαφυγόντες φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ποιοι εμπλέκονται στο κύκλωμα - Η μυστική συμμορία


Η Αστυνομία, αν και προχώρησε στη «διαρροή» τουλάχιστον τριών ονομάτων, εν τούτοις προειδοποιούσε τους αστυνομικούς συντάκτες πως δεν υπάρχει ακόμη καμία δίωξη και πως η έρευνα θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δέκα ακόμη ημέρες. Η διαδικασία, η οποία επελέγη από την Αστυνομία για τη διοχέτευση των πληροφοριών, αιφνιδιάζει, γιατί συνήθως ακολουθείται η μέθοδος της επίσημης ανακοίνωσης από το γραφείο της Ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με δικαστικούς κύκλους, οι οποίοι ενέχονται σε αυτή την υπόθεση.

Τα τρία ονόματα που «διαρρέει» η Αστυνομία αφορούν έναν επιχειρηματία με γνωστή εμπλοκή του στο παρελθόν σε λαθρεμπόριο χρυσού και εφοπλιστικές δραστηριότητες, που διαμένει στο Ψυχικό και βρίσκεται εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, έναν ιερωμένο ο οποίος βρίσκεται και αυτός εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους και διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στο πρώτο σκάνδαλο παραδικαστικού κυκλώματος και ένα δικηγόρο του Πειραιά γνωστό από τις εμφανίσεις του σε εκπομπή – τηλεοπτικό σκουπίδι. Είναι προφανές πως σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, οι αστυνομικές αρχές «ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα» σε μία προσπάθεια να προκαλέσουν αναταράξεις στη Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες για τη δράση δικαστικών λειτουργών σε αυτή τη νέα σπείρα παραδικαστικού κυκλώματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ η σπείρα του παραδικαστικού δρούσε από το 1997, είχε βάλει στο χέρι εκατοντάδες επιχειρηματίες και μεγάλο αριθμό ακινήτων ενώ ο φερόμενος ως εγκέφαλος διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, στον οποίο βρέθηκε το ποσό των 500.000 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας διέθεταν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Αγγλία και τη Γερμανία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη και οι έρευνες βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και την εποπτεία των ερευνών έχει ο Άρειος Πάγος. Η επιχείρηση ονομάζεται «ΑΤΙΣ».

 Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο ενός εκ των δικηγόρων που θεωρείται ύποπτος, βρέθηκε μια λίστα με ονόματα και εισαγγελέων ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα. Η συμμορία των 13 και πλέον ατόμων μπορεί να είχε σημειώσει τα ονόματά τους χάριν παραλάνησης. Οι πιο επικρατέστεροι ως εμπλεκόμενοι φωτογραφίζονται οι εξής:
-  Ένα πάρα πολύ γνωστό άτομο που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο από παρόμοια δικαστική υποθεση.
- Ένας ποινικολόγος με μεγάλο δικηορικό γραφείο στην Αθήνα.
- Ένας δικηγόρος που είναι γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.
Στα γρανάζια της σκοτεινής υπόθεσης και η Κύπρος
Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση που έχει σχέση με το κύκλωμα, που δρούσε στην Ελλάδα και διακινούσε μαύρο χρήμα και το οποίο φέρεται να έχει και πλοκάμια στην Κύπρο, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό.  Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι σήμερα το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ελληνα ομόλογό του Αθανάσιο Κοκκαλάκη κατά την οποία ο κ. Κοκκαλάκης τον ενημέρωσε σχετικά με την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, για το θέμα, η οποία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου. «Υπήρχαν ενδείξεις για κύκλωμα με εικονικούς πλειστηριασμούς και ύποπτες δικαστικές αποφάσεις. Το προανακριτικό έργο τέθηκε ενώπιον της εισαγγελίας, όπου χειρίζεται την υπόθεση και με απόφαση του Εισαγγελέα δόθηκαν οδηγίες για περεταίρω έρευνα από πλευράς των ελληνικών Αρχών», πρόσθεσε ο κ. Κατσουνωτός. Εκ πρώτης όψεως, συμπλήρωσε «φαίνεται ότι λειτουργούσε παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο για τους σκοπούς της παράνομης δραστηριοποίησής του είχε συστήσει υπεράκτιες εταιρείες». Στην μέχρι τώρα δικογραφία, είπε καταλήγοντας ο Μιχάλης Κατσουνωτός, «γίνεται μια αναφορά για το ενδεχόμενο σύστασης μιας τέτοιας εταιρείας και στην Κύπρο, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο». 


Πώς δρούσε το κύκλωμα

Μετά από πληροφορία στην Ασφάλεια Αττικής, τον Νοέμβριο του 2009, και συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται. Η σπείρα αποτελείται από Έλληνες και αλλοδαπούς και δραστηριοποιείτο στην τέλεση κατ’ επάγγελμα πλαστογραφιών, λαθρεμπορίας και επηρεασμού δικαστικών αποφάσεων. Οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει πάνω από 100 εταιρίες ΕΠΕ, προχωρούσαν σε νόμιμο σφράγισμα βιβλίων, εξέδιδαν τιμολόγια και μεταβίβαζαν περιουσιακά στοιχεία. Προχωρούσαν σε απάτες εναντίον τραπεζικών ιδρυμάτων, εξαπατούσαν ιδιώτες και έκαναν πλειστηριασμούς. Μάλιστα, εντόπιζαν ακίνητα υψηλής εμπορικής αξίας, τα οποία είτε ήταν ακατοίκητα, είτε ανήκαν σε ιδιώτες που έμεναν στο εξωτερικό, είτε σε υπέργηρα άτομα. Εκεί εγκαθιστούσαν μέλη της συμμορίας και τα ιδιοποιούνταν.

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ παρουσιάζει σαν «εγκέφαλο» του κυκλώματος τον επιχειρηματία Γ.Σ. με συνεργάτες του έναν πρώην δικαστικό λειτουργό και τέσσερις δικηγόρους.

Επίσης, εμφανίζει σε πρωταγωνιστικό ρόλο γνωστό ρασοφόρο, που φέρεται να επηρέαζε δικαστές προς όφελος τρίτων προσώπων έναντι αμοιβής. Η σπείρα είχε συστήσει εταιρίες με διοικητικό συμβούλιο και μέλη, ενώ τις «βρώμικες» δουλειές των εκφοβισμών και των εκβιασμών είχε αναλάβει ομάδα μπράβων από την περιοχή της Ηλιούπολης. Όταν η Αστυνομία ζήτησε από την Εισαγγελία την άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών, ο «σούπερ κοριός» άρχισε να καταγράφει τις συνδιαλέξεις του αίσχους. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 16 έρευνες σε σπίτια και γραφεία και έχουν εντοπιστεί δύο κρύπτες.

Ποιον παρουσιάζουν ως «εγκέφαλο»

Είναι 53 ετών, μένει σε βίλα στο Παλαιό Ψυχικό, είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Δηλώνει πολιτικός μηχανικός, επιχειρηματίας, εφοπλιστής. Βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους και μια φορά τον μήνα έδινε το παρών στο Α.Τ. Παλαιού Ψυχικού για «παλιές αμαρτίες». Αξιοσημείωτο είναι ότι τον προηγούμενο Μάιο είχε δηλώσει στην Ασφάλεια μια πολύ περίεργη ληστεία, που ισχυριζόταν ότι είχε σημειωθεί στο σπίτι του. Είχε καταθέσει ότι άγνωστοι εισέβαλαν στην οικία του και του είχαν κλέψει ένα αυτοκίνητο μάρκας Smart, ρολόγια Rolex και κοσμήματα.

ΜΕΘΟΔΟΣ 1η

Σε δύο από τις περιπτώσεις που παρουσιάζει στην τηλεοπτική του εκπομπή ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος φαίνεται πώς ένας γνωστός γιατρός της Αθήνας έπεσε θύμα της συμμορίας όταν αγόρασε σε πλειστηριασμό επαγγελματική κατοικία στο κέντρο και ξαφνικά, μέσω δικαστικών αποφάσεων, η χρήση του χώρου πέρασε στα χέρια δικηγόρου. ‘Όπως όλα δείχνουν ο δικηγόρος που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος συγκεκριμένων of shore, είναι ο ίδιος άνθρωπος που στο παρελθόν εκπροσώπησε σε πολλά δικαστήρια των εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσόντα ιερέα από το σπίτι του οποίου η αστυνομία μάζεψε πολλούς φακέλους.

ΜΕΘΟΔΟΣ 2η

Σε άλλη περίπτωση το κύκλωμα έχει δράσει για λογαριασμό γνωστού επιχειρηματία για την αγορά μιας πολύ μεγάλης έκτασης στα Μεσόγεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, η συγκεκριμένη έκταση χαρακτηρίστηκε ως δασική με αποτέλεσμα να χάσει και την εμπορική αξία της. Τελικά το κύκλωμα εμφάνισε μια δικαστική απόφαση αποχαρακτηρισμού και έτσι ο δρόμος για την αξιοποίησή της άνοιξε.
Αυτές είναι μερικές από τις περιπτώσεις που βλέπουν απόψε το φως της δημοσιότητας και αποτελούν τη βάση στην οποία στηρίζονται τόσο οι αστυνομικές όσο και οι δικαστικές αρχές για να δέσουν την υπόθεση.

Ο ΙΕΡΕΑΣ


Παλιός γνώριμος των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ο ιερέας ελέγχεται από την αστυνομία για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα αν και κάποιοι τον τοποθετούν στην κεφαλή της ιεραρχίας γι’αυτό και όσοι φάκελοι κατασχέθηκαν από το σπίτι του στο ψυχικό κρίνονται από την αστυνομία ιδιαιτέρως σημαντικοί. Ο δικηγόρος που δεν έχει στο ενεργητικό του πολλές ώρες επιτυχημένων «πτήσεων» στα ελληνικά δικαστήρια εμπλέκεται σχεδόν σε όλες τις υποθέσεις και μάλιστα, σε κάποιες από αυτές, η χρήση των ακινήτων κατέληγε στον ίδιο ενώ, μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι λειτουργούσε ως αχυράνθρωπος του κυκλώματος. Μάλιστα έχει έρθει και σε αντιδικία με τα θύματα που ενώ αγόρασαν από πλειστηριασμό ακίνητα , ο συγκεκριμένος δικηγόρος εμφάνιζε έγγραφα βάσει των οποίων πριν γίνει ο πλειστηριασμός τα είχε ενοικιάσει για περισσότερα από 20 χρόνια.

Πηγή :
http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να κάνετε προτάσεις και σχόλια, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Εάν στην επιλογή προφίλ βάλετε τη λέξη ανώνυμος, δεν μπορεί κανένας να μάθει την ταυτοτητά σας.

Related Posts with Thumbnails
Δυναμή μας στο νέο Blog Ρόδου, είναι η δική σας συμμετοχή, με τις προτάσεις και τα σχόλια σας.


Μη ψιθυρίζετε. Φωνάξετε δυνατά την άποψη σας.

greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,troktiko73-10.blogspot Ακομματιστοι Ελληνες Ιστολογοι

πέστα Χρυσόστομε,Pesta Xrysostome,pesta Χρυσόστομε


Τι γράφουν οι bloggers σήμερα


Xrisostomos Rodos Blog

Xrisostomos Rodos Blog

The Secret Real Truth

The Secret Real Truth

oxaxanoulis

oxaxanoulis

Stat