Η Κοινωνία δε χτίζεται σε μία παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μία γροθιά

Πέστα Χρυσόστομε !

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

«Οι πόλεις θα ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις» προειδοποιούν οι αγρότες


«Οι πόλεις θα ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις» προειδοποιούν οι αγρότες
Με πολύωρους αποκλεισμούς, αλλά και με επ΄αόριστον «μπλοκάρισμα» οδοστρωμάτων σε ορισμένα σημεία, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία ενίσχυσης μπλόκων όπου κρίνεται απαραίτητο.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στα μπλόκα έλεγαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου «οι πόλεις στη χώρα θα ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις»....




Ανυποχώρητοι στη θέση που εκφράζουν εδώ και 15 ημέρες, οι επικεφαλής των μπλόκων επαναλαμβάνουν ότι «δεν πάμε σε κανέναν διάλογο, εάν δεν αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό» και ζητούν να ξεκινήσει εκ νέου η κατάρτισή του από μηδενική βάση με τη δική τους συνδρομή. Σημαντικό δε για μια θετική έκβαση στο θέμα του διαλόγου που θέτει ολοένα και πιο «εντεινόμενα η κυβέρνηση», όπως οι ίδιοι διαπιστώνουν, είναι η σύσταση διακομματικής, με σκοπό συνεδρίαση στη Βουλή και με τη δική τους συμμετοχή. «Πρέπει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να λάβουν σαφή θέση για τα ζητήματα που μας έβγαλαν στον δρόμο», επισήμανε χαρακτηριστικά το μέλος της συντονιστικής του μπλόκου Μαλγάρων Αχιλλέας Καμπούρης.

Στο μεταξύ, κοινή συνισταμένη όλων είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, δεν πρόκειται κανείς να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και όποιος το επιχειρήσει «θα αποτελεί κόκκινο πανί στον χώρο».

Τέμπη - Νίκαια

Στα Τέμπη, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. Πάντως, οι αγρότες φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σήμερα σε αποκλεισμό της Κοιλάδας συνεχόμενα μέχρι και αύριο το μεσημέρι.

Ήδη η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έχει ανακοινώσει τη διακοπή της κυκλοφορίας από τις 12:00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.

Εξάλλου, από τις 17:00 οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα αποκλείουν τον κόμβο Πλατύκαμπου για δυο ώρες τουλάχιστον.

Συμβολικός αποκλεισμός των διοδίων Αφιδνών το μεσημέρι

Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό στα διόδια Αφιδνών θα προχωρήσουν από τις 12:00 το μεσημέρι οι παραγωγοί της περιοχής.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, οι παραγωγοί δεν έχουν ακόμη ενημερώσει εάν θα προχωρήσουν εκ νέου σε αποκλεισμό των διοδίων αργότερα σήμερα.

Η εικόνα στα μπλόκα της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας

Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σκληραίνουν τη στάση τους και προχωρούν σε επ' αόριστον κλείσιμο, «που σημαίνει ότι φρένο μπαίνει πλέον και στην είσοδο των Ι.Χ. οχημάτων και στα λεωφορεία» όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας Στέργιος Λίστος, μέλος του συντονιστικού στο μπλόκο. Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 το μπλόκο έχει απαγορεύσει την είσοδο σε νταλίκες και φορτηγά και έδινε ελευθέρας στα λεωφορεία και τα Ι.Χ. οχήματα, από νωρίς το βράδυ. Μηνιαίως, τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα περνούν περισσότερες από τις 15.000 νταλίκες και φορτηγά.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, αποφαίστηκε «μπλοκάρισμα» για το χρονικό διάστημα 13:00-19:00. Το μπλόκο της Χαλκηδόνας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Θόδωρο Νέλλα, θα κλείσει 12:00-14:00 και 18:00-21:00, ενώ από νωρίς το πρωί οι αμπελουργοί της περιοχής, τρατάρουν με κρασί και «ενημέρωση» τους διερχόμενους οδηγούς.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται, από τις 20/1, η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ από σήμερα θα κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι για περισσότερο από μία ώρα, όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή. Και στα τρία μπλόκα συνεχίζεται το κλείσιμο 12:00-14:00 το μεσημέρι και 19:00-21:00 το βράδυ.

Στο νομό Κιλκίς, έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και θα γίνουν αποκλεισμοί 12:00 -14:00 και 18:00 - 21:00 στο πρώτο και 10:00 - 15:00 και 19:00 - 21:00 στο δεύτερο. Τονίζεται ότι δύναμη από τα μπλόκα της Χαλκηδόνας και των Γιαννιτσών, μεταβαίνουν από νωρίς το πρωί στο τελωνείο των Ευζώνων, προκειμένου να το ενισχύσουν και από Τρίτη θα ισχύσει νέο ωράριο αποκλεισμού του τελωνείου. Και στα δύο μπλόκα συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.

Στο νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: το μπλόκο στη γέφυρα Σερβικιά στα Γιαννιτσά θα κλείνει 11:00 - 12:00 το πρωί όπως και αυτά σε Έδεσσα, αυτό στο Αμύνταιο θα κλείνει 10:00 - 12:00 το πρωί και αυτά σε Μελίσσι, Μαυροβούνι και Αλυσίδα Άρνισσας θα κλείνουν 17:30 - 20:00 το βράδυ.

Στο νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Δημαλή, προβλέπεται αποκλεισμός από τις 13:00 έως τις 14:00. Υπενθυμίζεται ότι στον νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.

Στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία οι συμμετέχοντες συμπλέουν με τη στάση στα άλλα μπλόκα και κλείνουν καθημερινά συμβολικά μία ώρα το οδόστρωμα 12:00 - 13:00.

Στο μπλόκο στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας, αποφασίστηκε ο επ΄αόριστον αποκλεισμός του ρεύματος προς Βέροια «και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες», όπως επισήμανε ο επικεφαλής της συντονιστικής του μπλόκου, Παναγιώτης Μεσσαλάς. Στο συγκεκριμένο μπλόκο η δύναμη έχει ενισχυθεί και υπερβαίνει τα 750 τρακτέρ, ενώ συμμετέχουν απλοί πολίτες, αλλά και κτηνοτρόφοι και άλλες επαγγελματικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής.

Στο νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12:00 - 18:00 κλείνει), στην αερογέφυρα Θέρμης, στα «πράσινα φανάρια», τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και ένα μπλόκο επί της διασταύρωσης στον κρατικό αερολιμένα.

Στο νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι. Από νωρίς το πρωί συσκέπτονται για τη μορφή κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Στον χορό των κινητοποιήσεων κινούνται ολοένα και πιο δυναμικά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία, με τον συντονιστή των μπλόκων Δημήτρη Μόσχο, να προαναγγέλλει ότι «αυξάνουμε τη διάρκεια κλεισίματος, ενώ ταυτόχρονα διοργανώνουμε και άλλες δράσεις».

Στα μπλόκα της δυτικής Μακεδονίας σχεδιάζονται οι εξής αποκλεισμοί: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 10:00-12:00 το πρωί και 18:30-20:30 το βράδυ και 12:00 - 14:00 και 19:00 - 21:00 αντίστοιχα, Αντιγόνου Αμύνταιο, Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα και Νεάπολης Τσοτυλίου 12:00 - 14:00 το μεσημέρι και 17:30-20:30, στο Άργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στον δρόμο προς Καστοριά 12:00 - 13:30 και 16:30 - 18:30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα. Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός από τις 12:00 έως τις 13:00.

Κλείνουν τα τελωνεία Καστανιών και Εξοχής

Εκτός από το τελωνείο των Κήπων, αγρότες θα κλείσουν από τις 11 το πρωί σήμερα και τα τελωνεία των Καστανιών και της Εξοχής στον βόρειο Έβρο και τη Δράμα αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι αποφασίστηκε στα τελωνεία αυτά που θα παραμείνουν αποκλεισμένα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, να επιτρέπεται η διέλευση αυτοκινήτων και λεωφορείων.

Στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα συγκέντρωση με τη συμμετοχή του συνόλου των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Ροδόπης. Με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης και της ανάγνωσης του ψηφίσματος με το οποίο ζητούσαν την απόσυρση του σχεδίου του ασφαλιστικού και διάλογο από μηδενική βάση με την κυβέρνηση, οι συγκεντρωμένοι ενώθηκαν για πολλές ώρες με τους αγρότες στο μπλόκο του 5ου χιλιόμετρου της παλιάς εθνικής οδού Κομοτηνής-Ξάνθης, το οποίο χθες παρέμεινε ανοιχτό για τους διερχόμενους οδηγούς.

Εκεί, οι αγρότες προσέφεραν φαγητό, κρασί και τοπικά εδέσματα, διαμηνύοντας την ενότητα όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων στον αγώνα που δίνουν.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κλαρίνα στην Ηγουμενίτσα

Και στην Ήπειρο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ενισχύουν τα μπλόκα, ενώ χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας μετά μουσικής στην Ηγουμενίτσα.

Φορείς, οργανώσεις και πολίτες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αγροτών και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, συγκεντρώθηκαν στο μπλόκο έξω από λιμάνι, όπου τα κλαρίνα και το ηπειρώτικο τραγούδι δημιούργησαν ατμόσφαιρα πανηγυριού.

Σήμερα, τα τρακτέρ θα κλείσουν, από τις 7 το απόγευμα, το λιμάνι εξωτερικού χωρίς να έχει ακόμη αποφασιστεί για πόσες ώρες.

Στην Πρέβεζα, στο μπλόκο του Λούρου ο δρόμος θα αποκλειστεί από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 19:00 έως τις 21:00. Επίσης, τρακτέρ παρατάχθηκαν και στο κέντρο της Πρέβεζας, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στο Κομπότι της Άρτας, στην εθνική οδό Άρτας-Αντιρίου, τα τρακτέρ θα κλείσουν τον δρόμο από τις 19:00 έως 23:00. Στην παλιά γέφυρα, στην είσοδο της πόλης της Άρτας, θα κλείσουν τον δρόμο από τις 15:00 έως τις 19:00, ενώ δεν αποκλείεται, όπως λένε, μέσα στην ημέρα να πάρουν άλλες αποφάσεις.

Καθημερινά, από 19:00-22:00, τα τρακτέρ κλείνουν τον δρόμο στο μπλόκο των κτηνοτρόφων στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς.

koutipandoras.gr


Click here to

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να κάνετε προτάσεις και σχόλια, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Εάν στην επιλογή προφίλ βάλετε τη λέξη ανώνυμος, δεν μπορεί κανένας να μάθει την ταυτοτητά σας.

Related Posts with Thumbnails
Δυναμή μας στο νέο Blog Ρόδου, είναι η δική σας συμμετοχή, με τις προτάσεις και τα σχόλια σας.


Μη ψιθυρίζετε. Φωνάξετε δυνατά την άποψη σας.

greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,troktiko73-10.blogspot Ακομματιστοι Ελληνες Ιστολογοι

πέστα Χρυσόστομε,Pesta Xrysostome,pesta Χρυσόστομε


Τι γράφουν οι bloggers σήμερα


Xrisostomos Rodos Blog

Xrisostomos Rodos Blog

The Secret Real Truth

The Secret Real Truth

oxaxanoulis

oxaxanoulis

Stat