Aποκάλυψη-βόμβα του έγκυρου Βηματοδότη που βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.
Η πολύ καλή στήλη του ΒΗΜΑτος αποκαλύπτει ότι υπήρξε μυστική συνάντηση του τέως πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή με τον Γερμανό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Πέτερ Σόοφ. Λεπτομέρειες για την συνάντηση, η οποία κρατήθηκε πιο μυστική από το Ιερό Δισκοπότηρο, δεν υπήρξαν. Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" όμως έκανε ρεπορτάζ και έβγαλε ειδήσεις-βόμβα....

...
Η Μέρκελ τρέμει στην ιδέα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-δεν θέλει ούτε να ακούει το σενάριο αυτοδυναμίας του. Αναζητεί λοιπόν από τώρα πολιτικά σχήματα που θα μπορούσαν να σταθούν αποτελεσματικά απέναντι σε μια κυβέρνηση Τσίπρα. Η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ενημερώνει διαρκώς την Καγκελαρία. Σε όλα σχεδόν τα ενημερωτικά σημειώματα η Πρεσβεία υπογραμμίζει την δημοφιλία του κ. Κώστα Καραμανλή και σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις είναι ο μόνος που μπορεί να σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γερμανός Πρέσβης λοιπόν μετέφερε παράκληση της κ. Μέρκελ προς τον κ. Καραμανλή. Σύμφωνα μ΄ αυτή η Γερμανίδα Καγκελάριος ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό να είναι έτοιμος να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής του τόπου. Δεν διευκρινίσαμε εάν του ζήτησε να επιστρέψει ως επικεφαλής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ή ως αρχηγός της ΝΔ.
Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ζήτησε χρόνο για να το σκεφθεί.
Ο Πρέσβης κύριος Δρ Πέτερ Σόοφ-photo, γεννήθηκε το 1955 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Μετά από τις σπουδές τους στις πολιτικές επιστήμες και ιστορίας εισήλθε στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών και υπηρέτησε στη Δαμασκό, στη Γενεύη, στις Βρυξέλλες καθώς και στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου στο Βερολίνο. Τελευταία ήταν Εντεταλμένος Διμερών Σχέσεων με τα Kράτη-Μέλη της Ε.Ε στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Πηγή: